Τις προτάσεις τους για την επιστροφή στα γραφεία, αλλά και την πορεία της τηλεργασίας, καταθέτουν ανώτατα στελέχη επιχειρήσεων στη Βρετανία, με επιστολή τους προς την κυβέρνηση.

Την επιστολή συνέταξε, το επιχειρηματικό lobby London First, και φέρει  τις υπογραφές πολλών επιχειρηματιών, μεταξύ των οποίων οι CEO των αερoδρομίων Χίθροου και Γκάτγουικ, John Holland-Kaye και Stewart Wingate, ο CEO της Capita, John Lewis, και ο CEO της BT, Philip Jansen, οι οποίοι ζητούν να δοθεί ένα τέλος στο καθολικό καθεστώς τηλεργασίας και το κέντρο του Λονδίνου να γεμίσει ξανά ζωή, μετά τις 19 Ιουλίου.

Στο γράμμα τους αυτό επισημαίνουν την ανάγκη ότι, όταν γίνει η άρση των μέτρων, θα πρέπει η κυβέρνηση να είναι σίγουρη ότι τα μέσα μεταφοράς και τα γραφεία θα είναι ασφαλή, ενώ η τηλεργασία θα πάψει να αποτελεί κανόνα, ώστε οι εργοδότες να βρουν νέους τρόπους εργασίας, βάσει πάντα των αναγκών του προσωπικού και των πελατών τους.

Αναφορικά, τα μέτρα αυτά θα έπρεπε να είναι:

  • Παροχή βοήθειας από την κυβέρνηση ώστε οι πολίτες να αρχίσουν να πηγαίνουν ξανά στις δουλειές τους στην πρωτεύουσα του Λονδίνου.
  • Χρηματοδότηση για την πλήρη λειτουργία του δικτύου μέσων μεταφοράς.
  • Πρόγραμμα επανεκπαίδευσης για την επιστροφή των εργαζομένων στον χώρο εργασίας τους.

Παρά αυτή τους την πρωτοβουλία, το 50% των μεγαλύτερων επιχειρήσεων της Βρετανίας ανέφερε ότι δεν σκοπεύει να διακόψει το καθεστώς τηλεργασίας.

Άλλες εταιρείες υποστήριξαν ότι θα επιστρέψουν στα γραφεία, αλλά δεν έχουν κάποιο συγκεκριμένο σχέδιο να εφαρμόσουν για την επιστροφή αυτή, ενώ άλλες, όπως η τράπεζα επενδύσεων Goldman Sachs, ενώ στην αρχή ανέφερε ότι είναι έτοιμη για επιστροφή στο γραφείο τον Ιούνιο, τελικά ανέβαλε την απόφασή της αυτή και συνεχίζει με το καθεστώς τηλεργασίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή