Σε ανάκαμψη παραπέμπουν σήμερα τα futures της Wall Street μετά το χθεσινό sell-off στις αμερικανικές μετοχές και όχι μόνο λόγω των έντονων φόβων των επενδυτών για τις συνέπειες που μπορεί να επιφέρει στην αμερικανική και παγκόσμια οικονομία η αναζωπύρωση της πανδημίας και το τέταρτο κύμα της μετάλλαξης Δέλτα.

Στο ταμπλό, τα futures του Dow Jones ανεβαίνουν κατά 242 μονάδες, τα futures του S&P 500 κερδίζουν 24 μονάδες και του τεχνολογικού Nasdaq κινούνται ψηλότερα κατά 62 μονάδες.

Θυμίζουμε πως χθες ο δείκτης των blue-chips έκλεισε με απώλειες άνω των 700 μονάδων, αν και ενδοσυνεδριακά είχε βρεθεί να χάνει πάνω από 900, καταγράφοντας τη χειρότερη συνεδρίαση του για τη φετινή χρονιά και τη μεγαλύτερη πτώση από τις 28 Οκτωβρίου 2020. Στο ίδιο μοτίβο ακολούθησαν και οι υπόλοιποι δείκτες με τον S&P 500 να υποχωρεί κατά 1,6% και τον Nasdaq να χάνει 1,1%.

Πολύ μεγάλη πτώση κατέγραψαν χθες οι μετοχές των αεροπορικών εταιρειών που είναι οι πρώτες που θα επηρεαστούν από την επιδείνωση της επιδημιολογικής κατάστασης, αν και σήμερα προσυνεδριακά παρουσιάζουν επίσης τάσεις ανάκαμψης.

Το αρνητικό κλίμα λόγω των ανησυχιών για την κάθετη αύξηση των κρουσμάτων και την επιστροφή κάποιων περιοριστικών μέτρων δεν έδειξε να βελτιώνεται χθες ούτε με τις καλές ειδήσεις από το εταιρικό μέτωπο και τις ανακοινώσεις υψηλών αποτελεσμάτων δευτέρου τριμήνου. Μέσα στην εβδομάδα αναμένονται ανακοινώσεις αποτελεσμάτων από σημαντικές εταιρείες, όπως η φαρμακευτική Johnson & Jonson και οι τεχνολογικές Twitter και Netfilx και, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Bank of America, ο μέσος όρος κερδών ανά μετοχή κινείται 3,5% πάνω από τις προβλέψεις.

Στο μικροσκόπιο των επενδυτών βρίσκεται και η αγορά ομολόγων που αντέδρασε επίσης στην αβεβαιότητα για τις οικονομικές προοπτικές ρίχνοντας σημαντικά τις αποδόσεις. Ενδεικτικά, η απόδοση του 10ετούς έπεσε χθες στο χαμηλότερο σημείο εδώ και πέντε μήνες και σήμερα παραμένει σχεδόν στα ίδια επίπεδα, γύρω στο 1,18%.

Η αναταραχή επεκτάθηκε και στην αγορά των κρυπτονομισμάτων που από χθες δέχεται σημαντικές πιέσεις. Μάλιστα, σήμερα το Bitcoin έπεσε κάτω από το όριο των 30.000 δολαρίων, συμπαρασύροντας πτωτικά και τα υπόλοιπα crypto. Υπολογίζεται δε, πως μέσα σε 24 ώρες εξαϋλώθηκαν περίπου 100 δισ. δολάρια από τον κλάδο.

Στην αγορά των commodities, μικρή ανάκαμψη παρουσιάζει το πετρέλαιο με το WTI να κερδίζει 0,18% στα 66,54 δολάρια, αν και σταθερά κάτω από το «μαξιλάρι» των 70 δολαρίων, ενώ άνοδο κατά 0,52% καταγράφει και ο χρυσός στα 1.818 δολάρια την ουγγιά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street