Τα Ilyushin Il-76 στο πλαίσιο της ρωσικής εναέριας βοήθειας ήρθαν και έπιασαν ήδη δουλειά, ρίχνοντας εκεί που χρειάζεται εκατοντάδες τόνους νερού. Και τα δύο τους θα κάνουν ρίψεις σε δασικές εκτάσεις όπου δεν μπορεί να πλησιάσει άνθρωπος και μακριά από κατοικημένες περιοχές.

Και δεν θα μπορούσαν να ήταν διαφορετικά μιας και το νερό που πέφτει από τα ρωσικά αεροσκάφη ισοδυναμεί με το βάρος μιας πολυκατοικίας!.


Εκτός από τα δύο αεροσκάφη τύπου Ilyushin Il-76 η ρωσική εναέρια βοήθεια περιλαμβάνει και δύο ελικόπτερα τύπου Mil Mi-8.
Τα μεγαθήρια αεροσκάφη τύπου Ilyushin Il-76, από τα μεγαλύτερα στον κόσμο, αποκαλούνται ιπτάμενα τάνκερ, καθώς μεταφέρουν έως 44 τόνους νερό.
—————————————————

Τo Παρασκήνιο

###Επιστρέφει η συζήτηση για την συγκρότηση ενός ευρωπαϊκού ΔΝΤ. Με αφορμή το γεγονός ότι τα δημόσια οικονομικά έχουν εξοκείλει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, λόγω της πανδημίας του κορονοΐού. Σε πρώτη φάση, αποστολή του θα μπορούσε να είναι ο έλεγχος της εφαρμογής του κανόνα δαπανών και χρέους

Οι Ισορροπίες: Το θεσμό προωθούν στο παρασκήνιο κύκλοι της Κεντροδεξιάς (Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα – Χριστιανοδημοκράτες) της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όμως, το παράδοξο είναι ότι προς αυτή την κατεύθυνση κοιτούν και σοσιαλδημοκρατικοί κύκλοι των Βρυξελλών και του Στρασβούργου.

——————————————————————

Οι Κινήσεις

### Στην αγορά κυκλοφορεί η πληροφορία ότι Εθνική και Πειραιώς, ετοιμάζουν αμφότερες κινήσεις στο κομμάτι της αξιοποίησης ακινήτων. Τις οποίες και θα ανακοινώσουν προσεχώς. Η Eurobank, ως γνωστόν, άνοιξε το δρόμο κι ακολουθεί η Alpha.

——————————————————————

Η Κινητικότητα

###Καλά προχωρά ο Αύγουστος από τουριστικής πλευράς. Σε επίπεδο αριθμών, προσομοιάζει στον αντίστοιχο μήνα του 2019. Αν συνδυαστεί με τον καλό Ιούλιο, τότε γεννά προσδοκίες για πραγματικά κάτι πολύ καλό, συνολικά, κατά τη φετινή τουριστική σεζόν

H Επιμήκυνση: Πολλά θα εξαρτηθούν κι από το κατά πόσο θα επιμηκυνθεί η περίοδος. Άρα, από το ποσό καλά θα πάει ο Σεπτέμβριος κι Οκτώβριος (κι ενδεχομένως ο Νοέμβριος).
Οι Οδηγίες: Προς το παρόν, οι ταξιδιωτικές οδηγίες από ΗΠΑ και Ισραήλ, δεν φαίνεται να έχουν καμία επίπτωση στις εισροές (και στις ακυρώσεις).
Ο Στόχος: Πάμε πλέον να «ματσάρουμε» το 50% των εσόδων του 2019.
——————————————————————
Το Ορόσημο

Από τον αριθμό των κρουσμάτων κορονοΐού, που θα προκαλέσει η μεγάλη κινητικότητα του πληθυσμού τον Δεκαπενταύγουστο, θα κριθεί εν πολλοίς το πως θα μπει η χώρα στο φθινόπωρο, ως προς το μέτωπο της πανδημίας. Ήδη τα κρούσματα είναι πολλά (όπως κι ο αριθμός των διασωληνωμένων, που είναι και το πιο ανησυχητικό απ’ όλα).

——————————————————————

Τα Αστέρια

###Σύντομα πρόκειται να ξεκινήσουν οι κύριες εργασίες για την ανακατασκευή των Αστεριών της Γλυφάδας. Ο στόχος της Grivalia, που έχει το project, είναι εκεί να κατασκευασθεί το πρώτο αστικό τουριστικό θέρετρο στην Ελλάδα

Οι Λεπτομέρειες: Το ύψος της επένδυσης υπολογίζεται σε 110 εκατ. ευρώ. Με τη κατασκευή και πεντάστερου One & Only.
Η Διευκρίνιση: Ωστόσο η συνολική δόμηση δεν θα ξεπερνά τα 21.500 τ.μ. Για πολλούς λόγους. Το σύνολο της επένδυσης υπολογίζεται ότι θα είναι σε θέση να λειτουργήσει από το καλοκαίρι του 2022.

——————————————————————

Go Live

###Oλοκληρώθηκε και ο δεύτερος κύκλος της διαδικασίας αδειοδότησης των εταιρειών διαδικτυακών παιγνίων. Και αυτό έγινε με την έγκριση έναρξης διεξαγωγής των διαδικτυακών παιγνίων υπό τις άδειες που χορηγήθηκαν από την αρμόδια εποπτική αρχή Ε.Ε.Ε.Π.. Με τον τρόπο αυτό ξεκίνησε να λειτουργεί πλέον και επίσημα, η νέα ρυθμισμένη αγορά στον χώρο των διαδικτυακών παιγνίων.

Συνολικά, από τις 15 εταιρείες που έλαβαν από την Ε.Ε.Ε.Π. άδεια διεξαγωγής τυχερών παιγνίων μέσω του διαδικτύου, οι 13 έλαβαν ήδη έγκριση για την έναρξη διεξαγωγής των παιγνίων (Go live) υπό την ισχύ της νέας τους άδειας, ενώ για τις 2 που απομένουν η αίτηση τους βρίσκεται σε αξιολόγηση και η επίσημη έναρξή τους αναμένεται εντός του αμέσως επόμενου χρονικού διαστήματος.

Με τον τρόπο αυτό λαμβάνει οριστικά τέλος το μεταβατικό καθεστώς που ίσχυσε στον συγκεκριμένο χώρο για 10 περίπου χρόνια…

——————————————————————

Στο Κιέβο

###Τελικώς το ταξίδι του Οικουμενικού Πατριάρχη στο Κίεβο είναι μια πραγματικότητα. Θα πραγματοποιηθεί προς το τέλος Αυγούστου. Η πληροφορία από το Φανάρι επιβεβαιώθηκε στην πράξη πολύ νωρίτερα απ´ ό,τι κι εμείς περιμέναμε.
Η Αντίδραση: Με μεγάλο ενδιαφέρον, αναμένεται τώρα η αντίδραση της Μόσχας, που θα είναι σκληρή. Μην έχετε καμία αμφιβολία.
Η Λεπτομέρεια: Δώστε μεγάλη προσοχή στα μέλη της αντιπροσωπείας του Φαναριού στο Κίεβο. Εκεί θα κρύβονται πολλές ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες.

——————————————————————

Ο Περιφερειάρχης

Αν και το Μαξίμου δεν φτιάχνει φακέλους για πρόσωπα και πράγματα, εν τούτοις δεν ξέφυγε της προσοχής στενών συνεργατών του Κυριάκου Μητσοτάκη η … ιδιαίτερη προνομιακή μεταχείριση που είχε από μερίδα ηλεκτρονικών μέσων Περιφερειάρχης προκειμένου να …αποσείσει τις ευθύνες αλλά και τις ανεπάρκειες του στη διαχείριση των πυρκαγιών όπως είχε συμβεί και τα προηγούμενα χρόνια, με τις πλημμύρες…
————————————————————————–
Η αρωγή

###Ο Χρήστος Τριαντόπουλος με το νέο αναβαθμισμένο ρόλο και ένα φορτίο ευθύνες ετοιμάζει τον σάκο του για την Εύβοια προκειμένου να διαμορφώσει ιδία άποψη και να είναι χρήσιμος ως προς την ανακούφιση των πολιτών και των επιχειρήσεων. Η εμπειρία της Θεσσαλίας αλλά και της Σάμου βοηθάει…


———————————————————-
Οι Φέτες

###Τα τυποποιημένα προϊόντα ψωμιού που ανήκουν σε φίρμες που βρίσκει ο καταναλωτής στο πάνω μέρος του ραφιού στο σούπερ μάρκετ πηγαίνουν καλά. Ειδικά, εκείνα που προσφέρονται σε φέτες ή σε τεμάχια.

Μάλιστα, σύμφωνα με διαθέσιμα στοιχεία, η αγορά του τυποποιημένου ψωμιού συνέχισε αυξητική και το 2020 με ρυθμό μεταβολής +7% σε τεμάχια και +9% σε αξία. Όλες οι κατηγορίες του τυποποιημένου ψωμιού κατέγραψαν θετική πορεία, τη μεγαλύτερη όμως ανάπτυξη σημείωσε η κατηγορία των Slices (+23% σε τεμάχια και +21% σε αξία), μια κατηγορία με την μεγαλύτερη μέση τιμή στα τυποποιημένα ψωμιά. Σε αυτό το πλαίσιο η αρτοβιομηχανία Καραμολέγκος κατέγραψε περαιτέρω ταύξηση μεριδίου επιτυγχάνοντας 51,5% σε αξία στην κατηγορία του τυποποιημένου ψωμιού.

——————————————————————

Η Εξαγορά

###Πριν από μερικές εβδομάδες ολοκληρώθηκε η εξαγορά οικοπέδου, συνολικής έκτασης 2,6 στρεμμάτων, από την Prodea, στην περιοχή του Ελληνικού.

Το τίμημα: 4,4 εκατομμύρια ευρώ.
Ο Στόχος: Η εταιρία θέλει να κατασκευάσει κι αυτή, εκεί, ένα νέου τύπου και προδιαγραφών οικιστικό συγκρότημα. Το συνολικό ύψος της επένδυσης υπολογίζεται σε 11,5 εκατομμύρια ευρώ.

——————————————————————

Το Συγκρότημα

###Μια και βρισκόμαστε στο νέο Αθηναϊκό τοπόσημο, την «γειτονιά» του Ελληνικού, να σας ενημερώσουμε ότι και ο όμιλος Άβαξ σχεδιάζει στην ίδια περιοχή την κατασκευή συγκροτήματος διαμερισμάτων- διαμερισμάτων με θέα! Το συγκρότημα 2.500 τ.μ, θα κατασκευασθεί σε οικόπεδο κοντά στο σταθμό του μετρό στο Ελληνικό. Από την πλευρά της λεωφόρου Βουλιαγμένης.

Η Απορία: Θα μείνει κανείς που να μην χτίσει στην ευρύτερη συγκεκριμένη περιοχή;

——————————————————————

Η Εμπλοκή

###Μια μάλλον δυσάρεστη έκπληξη για την Άγκυρα, αλλά και το Βερολίνο, επιφυλάσσει τον Σεπτέμβριο η Λευκωσία, στις Βρυξέλλες. Σκοπεύει να μπλοκάρει με κάθε μέσο – ακόμα και με βέτο, αν χρειαστεί – την τελωνειακή ένωση της Τουρκίας με την ΕΕ. Σχετικά ενημερώθηκε και η Αθήνα

Η Σύγκληση: Το Βερολίνο αρνήθηκε την έκτακτη σύγκλιση των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, για τα Βαρόσια. Ούτε μέσω τηλεδιάσκεψης, δεν την επέτρεψε. Και θα κάνει ό,τι μπορεί για να αποφευχθεί μια τέτοια συζήτηση και στην τακτική σύγκλιση του Σεπτεμβρίου.

Το Μήνυμα: Η Λευκωσία διαμήνυσε ότι αν χρειαστεί, θα περιμένει και τον Οκτώβριο…

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Inside Stories