Σε αύξηση των πιθανοτήτων η Federal Reserve να ανακοινώσει την έναρξη του tapering από το Νοέμβριο, προχώρησαν οι οικονομικοί αναλυτές της Goldman Sachs, εκτιμώντας μάλιστα πως το συμβούλιο της κεντρικής τράπεζας θα αποφασίσει σταδιακή μείωση του προγράμματος αγοράς ομολόγων στο ύψος των 15 δισ. δολαρίων κάθε μήνα.

Συγκεκριμένα, η Goldman Sachs σε νέο σημείωμα της υποστήριξε πως οι πιθανότητες για έναρξη της επιβράδυνσης του προγράμματος αγοράς ομολόγων από το Νοέμβριο έχουν αυξηθεί πλέον στο 45%, από το 25% που ήταν κατά την προηγούμενη πρόβλεψη της. Αντιστοίχως προχώρησε σε μείωση των πιθανοτήτων για έναρξη του tapering το Δεκέμβριο, από το 55% στο 35%.

Όσον αφορά τον ρυθμό της επιβράδυνσης του προγράμματος, ένα θέμα που επίσης διχάζει τα μέλη του συμβουλίου όσο και η ημερομηνία έναρξης του tapering, η Goldman «ποντάρει» στα 15 δισ. δολάρια το μήνα, 10 δισ. σε ομόλογα και 5 δισ. σε ενυπόθηκους τίτλους.

Θυμίζουμε πως αυτή τη στιγμή το πρόγραμμα αγορών της Fed για τη στήριξη της αμερικανικής οικονομίας βρίσκεται στα 120 δισ. δολάρια το μήνα, 80 δισ. δολάρια σε ομόλογα και τα υπόλοιπα 40 δισ. σε ενυπόθηκους τίτλους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Κίνα: Επίσκεψη στην Ευρώπη πραγματοποιεί ο Σι Τζινπίνγκ
Διεθνή |

Τι κομίζει ο Σι στην Ευρώπη - Η επίσκεψη, τα «δώρα» και το γαλλικό κονιάκ

Επίσκεψη στην Ευρωπαϊκή Ένωση για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια πραγματοποιεί ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ κομίζοντας ένα σαφές μήνυμα: το Πεκίνο προσφέρει πολύ περισσότερες οικονομικές ευκαιρίες για το μπλοκ από ό,τι θέλουν να παραδεχτούν οι ΗΠΑ. Ο Κινέζος ηγέτης θα ξεκινήσει το πενθήμερο ταξίδι του στη Γαλλία, τη Σερβία και την Ουγγαρία στις 5 […]