Στον δρόμο για τις αγορές χωρών της Μέσης Ανατολής και της Ανατολικής Ευρώπης, φαίνεται ότι έχουν πάρει παρτίδες με ακτινίδια, τα οποία έχουν κοπεί παράνομα. Μια εμπορική πρακτική, που εκτός του ότι είναι παράνομη θίγει τα συμφέρονται συνεταιρισμών και παραγωγών.

Στις παραπάνω καταγγελίες προέβη η Κοινοπραξία Συνεταιρισμών Ομάδων Παραγωγών Ν. Ημαθίας, η οποία κοινοποίησε το πρόβλημα στους αντιπεριφερειάρχες Ημαθίας και Πέλλας. Σ’ αυτή επισημαίνεται η ανάγκη να «ληφθούν άμεσα μέτρα κατά εκείνων των εξαγωγέων που προβαίνουν σε αυτές τις πρακτικές καθώς επίσης να ελεγχθούν από την αρμόδια διεύθυνση συγκομισθέντες οπωρώνες ακτινιδίων».

Αναλυτικά η επιστολή έχει ως εξής:

«Μας ενημέρωσαν οι συνεταιρισμοί και μέλη μας ότι κόπηκαν παράνομα ακτινίδια τα οποία στη συνέχεια οδηγήθηκαν σε εξαγωγή. Υπάρχουν αυτή τη στιγμή σύμφωνα με καταγγελίες φορτία στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης με κατεύθυνση χώρες της Μέσης Ανατολής, όπως και άλλα φορτία τα οποία κατευθύνονται σε χώρες της Ανατολικής Ευρώπης.

Επειδή αυτού του είδους οι εμπορικές πρακτικές είναι κατ’ αρχήν παράνομες και κατά δεύτερο λόγο θίγουν τα έννομα συμφέροντα των συνεταιρισμών- μελών μας καθώς και των αγροτών -μελών μας ζητάμε να πάρετε άμεσα μέτρα κατά εκείνων των εξαγωγέων που προβαίνουν σε αυτές τις πρακτικές καθώς επίσης να ελεγχθούν από την αρμόδια διεύθυνση συγκομισθέντες οπωρώνες ακτινιδίων. Επίσης υπάρχουν υπόνοιες ότι οι Υπηρεσίες εκτελούν πλημμελώς τους ελέγχους και κατ’ ουσίαν συγκαλύπτουν τις ως άνω παράνομες ενέργειες. Καθιστούμε εσάς και την Υπηρεσία σας υπεύθυνους για την εφαρμογή του νόμου».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα AGRO