Ως «λογική» θεώρησε την έναρξη του tapering από τον Οκτώβριο, ο πρόεδρος της Atlanta Fed, Ραφαέλ Μπόστικ σε συνέντευξη του στο Reuters, εφόσον η αγορά εργασίας συνεχίσει να βελτιώνεται. Με τον τρόπο αυτό προστίθεται στην αυξανόμενη λίστα των στελεχών της Fed που θέλουν την έναρξη της επιβράδυνσης του προγράμματος αγοράς ομολόγων να ξεκινήσει μέσα στο φθινόπωρο.

«Θα ήμουν σύμφωνος με ένα χρονοδιάγραμμα για τον Οκτώβριο, ώστε να ξεκινήσει (το tapering» σχολίασε χαρακτηριστικά, αν και έθεσε ως προϋπόθεση ότι η απασχόληση θα συνεχίσει να βελτιώνεται. Και πιο συγκεκριμένα αν τα στοιχεία της απασχόλησης, για τον Αύγουστο, ακολουθήσουν τον ρυθμό που δόθηκε το τελευταίο μήνα, όταν προστέθηκαν στην αγορά σχεδόν ένα εκατ. θέσεις εργασίας.

Σύμφωνα με τον κύριο Μπόστικ, ένα νέο άλμα γύρω στις 700.000 θέσεις εργασίας σημαίνει πως η αμερικανική οικονομία θα έχει ανακτήσει πάνω από τις μισές από τις 10.000 θέσει που χάθηκαν λόγω της πανδημίας.

Θυμίζουμε πως η έκθεση για την απασχόληση, δημοσιεύεται την επόμενη εβδομάδα.

Αναφορικά δε, με την αναζωπύρωση της πανδημίας, ο ίδιος για την ώρα βλέπει πως η άνοδος των κρουσμάτων λόγω της Δέλτα δεν έχει για την ώρα επιδεινώσει της προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας

Πάντως, όταν το tapering ξεκινήσει, ο κ. Μπόστικ θέλει να ολοκληρωθεί όσο γίνεται πιο γρήγορα, οπότε θα συμφωνούσε με ένα χρονοδιάγραμμα επιβράδυνσης που θα ολοκληρωνόταν στα τέλη του πρώτου τριμήνου του 2022.

O πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ, στην ομιλία του στο συμπόσιο του Τζάκσον Χολ υποστήριξε πως το tapering θα ξεκινήσει μέσα στη χρονιά, καθώς η καλή κατάσταση της οικονομίας σημαίνει πως δεν χρειάζεται πια τη στήριξη της κεντρικής τράπεζας. Ωστόσο, απέφυγε να αναφερθεί σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή