Γνωμοδοτικό Συμβούλιο για το Κλίμα και το Περιβάλλον δημιούργησε η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, το οποίο θα παρέχει ανεξάρτητες συμβουλές και τεχνογνωσία σχετικά με τις δραστηριότητες που πραγματοποιεί η ΕΤΕπ για την επίτευξη της δράσης του για το κλίμα και τις φιλοδοξίες για περιβαλλοντική βιωσιμότητα.

Σήμερα Τετάρτη, το Γνωμοδοτικό Συμβούλιο συνεδρίασε για πρώτη φορά και συζήτησε το χρονοδιάγραμμα δράσης της ΕΤΕπ για την κλιματική αλλαγή και συγκεκριμένα, τις δραστηριότητες της ΕΤΕπ για την υποστήριξη της προσαρμογής στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και του πλαισίου Ευθυγράμμισης με τη Συμφωνία του Παρισιού.

Της συνεδρίασης προήδρευσε η Κριστίν Λαγκάρντ, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και συμμετείχαν τα ιδρυτικά μέλη του Συμβουλίου.

Ο πρόεδρος της ΕΤΕπ Βέρνερ Χόιερ δήλωσε: «Η κλιματική αλλαγή παραμένει η αποφασιστική πρόκληση της εποχής μας και απαιτεί ταχεία παγκόσμια απάντηση. Ο Όμιλος της ΕΤΕπ ετοιμάζει μια ισχυρή συμβολή για τη διάσκεψη COP26 για το κλίμα στη Γλασκώβη τον Νοέμβριο. Είμαι ενθουσιασμένος που μπορούμε τώρα να βασιστούμε σε μια ομάδα κορυφαίων παγκόσμιων ηγετών που θα μας βοηθήσουν να ενισχύσουμε τον ρόλο μας ως τράπεζα κλίματος της ΕΕ. Θέλω να ευχαριστήσω όλα τα μέλη του Συμβουλευτικού Συμβουλίου και να εκφράσω ιδιαίτερη ευγνωμοσύνη στην Κριστίν Λαγκάρντ που δέχτηκε να προεδρεύσει αυτής της εξαιρετικά διακεκριμένης ομάδας ».

Η πρόεδρος της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε: «Η κλιματική αλλαγή είναι μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα αυτόν τον αιώνα. Είναι τιμή μου να προεδρεύω αυτού του συμβουλίου και να συνεργάζομαι με αυτήν την διακεκριμένη ομάδα ηγετών για να συμβουλεύω την ομάδα της ΕΤΕπ για τις φιλοδοξίες της για το κλίμα και τη βιωσιμότητα».

Η Ambroise Fayolle, Αντιπρόεδρος της ΕΤΕπ, σχολίασε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που μας συνοδεύουν εξαιρετικοί εμπειρογνώμονες και ηγέτες, από τις δεξιότητες, την ποικίλη εμπειρία και τις γνώσεις των οποίων θα επωφεληθούμε σημαντικά στο ρόλο μας ως ευρωπαϊκή τράπεζα για το κλίμα. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε μαζί τους για να μας βοηθήσουν να επιταχύνουμε και να κλιμακώσουμε τη μετάβαση σε ένα μέλλον χαμηλών εκπομπών άνθρακα και ανθεκτικό στο κλίμα, το οποίο δεν θα αφήσει κανέναν πίσω. ”

Ο Όμιλος της ΕΤΕπ υιοθέτησε πρόσφατα την χάρτα για την Τράπεζα για το Κλίμα, προκειμένου να υλοποιήσει τη φιλόδοξη ατζέντα του για τη στήριξη επενδύσεων για το κλίμα ύψους 1 τρισεκατομμυρίων ευρώ τη δεκαετία έως το 2030 και την παροχή άνω του 50% της χρηματοδότησης της ΕΤΕπ για την κλιματική δράση και την περιβαλλοντική βιωσιμότητα.

Επίσης, στο πλαίσιο του Οδικού Χάρτη, από τις αρχές του 2021, όλες οι νέες δραστηριότητες του Ομίλου ΕΤΕπ θα ευθυγραμμιστούν με τους στόχους και τις αρχές της Συμφωνίας του Παρισιού.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green