Ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων διεθνών οίκων, η Goldman Sachs προχώρησε σήμερα σε υποβάθμιση τω προβλέψεών της για την ανάπτυξη της Κίνας, καθώς η χώρα αντιμετωπίζει προβλήματα έλλειψης ενέργειας.

Ο χρηματοοικονομικός κολοσσός προβλέπει ότι η κινεζική οικονομία θα αναπτυχθεί φέτος κατά 7,8% φέτος, έναντι προηγούμενης πρόβλεψης για 8,2%.

Η GS υπογραμμίζει ότι τα προβλήματα που παρατηρούνται στη βιομηχανική παραγωγή, εξαιτίας των διακοπών ρεύματος προσθέτουν «σημαντικές αρνητικές πιέσεις» στην ανάπτυξη της οικονομίας.

Εκτιμάται ότι το 44% της βιομηχανικής δραστηριότητας της Κίνας έχει επηρεαστεί.

Τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση, που προκλήθηκαν από τους περιβαλλοντικούς ελέγχους, τους περιορισμούς στην παροχή και τις αυξημένες τιμές, έχει αφήσει ορισμένα εργοστάσια και σπίτια χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Η έλλειψη ενέργειας επηρέασε αρχικά τους κατασκευαστές σε όλη τη χώρα, πολλοί από τους οποίους χρειάστηκε να περιορίσουν ή να σταματήσουν την παραγωγή τις τελευταίες εβδομάδες.

Η Κίνα εξακολουθεί να εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον άνθρακα για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Ο ιαπωνικός χρηματοοικονομικός γίγαντας Nomura, η επενδυτική τράπεζα της Wall Street Morgan Stanley και η China International Capital Corporation είτε υποβάθμισαν τις προβλέψεις τους για οικονομική ανάπτυξη για την Κίνα είτε προειδοποίησαν για χαμηλότερη ανάπτυξη λόγω των διακοπών ρεύματος.

Η κινεζική οικονομία αντιμετωπίζει ήδη τον αντίκτυπο των σκληρών νέων κανονισμών σε ορισμένες από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες της χώρας, όπως οι κατασκευαστές ακινήτων και οι εταιρείες τεχνολογίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Βαλτιμόρη: Αδιανόητο έργο… η απομάκρυνση των συντριμμιών της γέφυρας
Διεθνή |

Τι θα γίνει με τα συντρίμια της γέφυρας στη Βαλτιμόρη - Προβληματισμοί και συνέπειες

«Το πλοίο έχει περίπου το μέγεθος του Πύργου του Άιφελ. Και στην κορυφή του υπάρχει μια ατσάλινη γέφυρα. Φανταστείτε το. Μέχρι πρόσφατα δεν μπορούσα να το φανταστώ», λέει ο κυβερνήτης του Μέριλαντ