Πέντε έργα αρχιτεκτονικής εγκρίθηκαν από το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής, όπως το νέο κτίριο μετεγκατάστασης των Συλλόγων ΑΜΕΑ εντός του Μητροπολιτικού Πάρκου του Ελληνικού, η αρχιτεκτονική αναπροσαρμογή του Φλοίσβου, αλλά και η ανάπλαση του Μεγάρου Μαυρομιχάλη.

Συγκεκριμένα, υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, Ευθύμιου Μπακογιάννη, συνεδρίασε το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής, εγκρίνοντας τις εξής υποθέσεις:

Νέο κτίριο Μετεγκατάστασης Συλλόγων ΑΜΕΑ  εντός του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού-Αγίου Κοσμά

Αφορά στην ανέγερση ενός νέου κτιριακού συγκροτήματος όπου πρόκειται να μετεγκατασταθούν 4 σύλλογοι ΑΜΕΑ σε οικόπεδο 7.410m2, στη Βόρεια πλευρά της συνολικής έκτασης του Ελληνικού, στη «Γειτονιά Επιχειρηματικού Κέντρου Λεωφόρου Βουλιαγμένης». Πρόκειται για τους συλλόγους «ΑΜΥΜΩΝΗ», «ΕΡΜΗΣ», «NIKH» και «ΣΑμΣΚΠ»που σήμερα στεγάζονται σε διαφορετικά κτίρια στις παλαιές εγκαταστάσεις της αμερικάνικης βάσης εντός του μητροπολιτικού πόλου του Ελληνικού.

Ο σχεδιασμός του κτιρίου προβλέπει την κατασκευή ενός συγκροτήματος με 4 πτέρυγες οι οποίες θα διασυνδέονται μεταξύ τους, τη δημιουργία κλειστής πισίνας,  μεγάλης αίθουσας πολλαπλών χρήσεων/αναψυχής,καθώς και την οργάνωση της κυκλοφορίας λαμβάνοντας υπόψη την ιδιαιτερότητα των χρηστών του (παιδιά με μειωμένη όραση, με κινητικές και νοητικές αναπηρίες κλπ.).

Έγκριση της πρότασης αρχιτεκτονικής προσαρμογής για το διατηρητέο κτίριο του «ΦΛΟΙΣΒΟΥ»  (λεωφ. Ποσειδώνος, Δήμος Παλαιού Φαλήρου)

Η πρόταση της αρχιτεκτονικής προσαρμογής για το διατηρητέο κτίριο του «Φλοίσβου» στο Παλαιό Φάληρο λαμβάνει υπόψη τη χρήση του ως πολιτιστικού κέντρου, απομακρύνει υφιστάμενες αυθαίρετες πρόσθετες κατασκευές, τις οποίες αντικαθιστά με  μια  ιδιαίτερα λιτή κατασκευή, σύγχρονης αισθητικής, η οποία τονίζει τον κυκλικό χαρακτήρα του οικοδομήματος. Επίσης, επαναφέρει και τονίζει τον χαρακτήρα του, ως ιδιαίτερα γνωστού υπερτοπικούτοπόσημου και παράλληλα αξιοποιείτις υπάρχουσες κατασκευές ώστε να πληρούνται οι προδιαγραφές – απαιτήσεις για βοηθητικούς χώρους, προσβασιμότητα ΑΜΕΑ και εμποδιζόμενων ατόμων.

Έγκριση της αρχιτεκτονικής μελέτης για το έργο «Ανάπλαση – Διαμόρφωση του κήπου –Εγκατάσταση – Κατασκευή συστήματος ασφαλείας στο ακίνητο «Μέγαρο Μαυρομιχάλη» φερόμενο ως ιδιοκτησία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Η σημασία του Μεγάρου Μαυρομιχάλη στο οποίο στεγάζεται το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στην Ελλάδα είναι αδιαμφισβήτητα μεγάλη με το κτίριο να αποτελεί δείγμα χαρακτηριστικής αρχιτεκτονικής στο κέντρο της Αθήνας. Αποτελεί δε αναγκαιότητα η εξασφάλιση ισχυρότερων μέτρων ασφαλείας που σχετίζονται με την πρόσβαση του κοινού στο κτίριο. Για αυτόν τον λόγο απαιτείται η εγκατάσταση συστήματος ελέγχου ασφαλείας (SAS) με επέμβαση μικρής κλίμακας στο κτίριο. Η όλη επέμβαση προβλέπει τον ανασχεδιασμό του κήπου του κτιρίου με ανάπλαση – διαμόρφωση του χώρου.

Ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων οικισμών του Μεγάλου Χωριού και Λιβαδίων Δήμου Τήλου

Πρόκειται για τμηματική ανάπλαση των κοινόχρηστων χώρων τωνπαραδοσιακών οικισμών του Μεγάλου Χωριού και Λιβαδίων του Δήμου Τήλου. Αφορά σε αντικαταστάσεις της υφιστάμενης πλακόστρωσης,σε επισκευές δρόμων και κτισμάτων που έχουν υποστεί φθορές, στη δημιουργία αίθριου χώρου παρουσιάσεων και προβολής σινεμά καθώς και στην κατασκευή περιμετρικών παραδοσιακών πεζουλιών. Στόχος της συνολικής τμηματικής ανάπλασης είναι η χρήση φυσικών στοιχείων και χρωμάτων που ταιριάζουν στον χαρακτήρα των παραδοσιακών οικισμών του νησιού.

Ανέγερση κτιρίου με χρήσεις – Βιομηχανία με γραφεία και ψυχροστάσιο-κέντρο αποθήκευσης& διανομής και κατασκευή φυλακίου, περίφραξης και υπέργειας δεξαμενής νερού, σε οικόπεδο στην  ΒΙ.ΠΕ. ΣΙΝΔΟΥ

Αφορά στην ανέγερση ενός βιομηχανικού κτιρίου στη ΒΙΠΕ Σίνδου με πρόβλεψη συνολικής δόμησης 20.779,88 τμ που θα περιλαμβάνει δύο χρήσεις: α) γιατηνπαραγωγή πάγου και β) για κέντρο αποθήκευσης και διανομής προϊόντων. Στην εγκατάσταση θα υπάρχει επίσης ένα κτίριο γραφείων για το προσωπικό, μια υπέργεια δεξαμενή νερού για τις ανάγκες της εγκατάστασης, ένα μηχανοστάσιο και ένα φυλάκιο εισόδου. Επίσης, εξασφαλίζεται η πρόσβαση των ΑΜΕΑ σε όλους τους χώρους της εγκατάστασης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ακίνητα