Πανικός δημιουργείται στα βρετανικά σούπερ μάρκετ, ενώ εκατομμύρια καταναλωτές προσπαθούν να βρουν τρόφιμα.

Οι ελλείψεις έχουν δημιουργηθεί από τους «καταναλωτές πανικού», όπως αποκαλούνται, οι οποίοι αγοράζουν και αποθηκεύουν τρόφιμα υπό το φόβο μιας κρίσης.

Συγκεκριμένα, ένας στους έξι πολίτες δεν έχει αγοράσει τρόφιμα, λόγω των ελλείψεων, όπως έχουν δείξει σχετικές έρευνες.

Ο πανικός αυξάνεται ενόψει των Χριστουγέννων, με πολλούς καταναλωτές να προπαραγγέλνουν όσα χρειάζονται, ενώ άλλοι εκφράζουν την ανησυχία τους αν θα προλάβουν να αγοράσουν όσα χρειάζονται.

Σύμφωνα με έρευνα στην οποία συμμετείχαν 1.000 άνθρωποι, τα 2/3 των καταναλωτών δηλώνουν είτε ανήσυχοι, είτε πολύ ανήσυχοι για το ενδεχόμενο ελλείψεων σε τρόφιμα και ποτά τις ημέρες των εορτών.

Ήδη, ένας στους τρεις πολίτες αγοράζουν όσα χρειάζονται για το δείπνο των Χριστουγέννων!

Πολλοί πολίτες έχουν ξεκαθαρίσει ότι, αυτή τη χρονιά, σκοπεύουν να γιορτάσουν κανονικά τα Χριστούγεννα – όπως πριν την πανδημία. Όπως λένε, οι οικογένειες ήδη ετοιμάζονται ώστε να απολαύσουν όσα στερήθηκαν πέρυσι, λόγω του νέου κοροναϊού.

Τις τελευταίες εβδομάδες, πάντως, η Βρετανία αντιμετωπίζει αρκετές κρίσεις. Μεταξύ άλλων, σοβαρές ελλείψεις σε καύσιμα, αλλά και σε οδηγούς βυτιοφόρων για τον ανεφοδιασμό των ειδών πρώτης ανάγκης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Γκέιτς: Αφού χρηματοδοτώ την προστασία του κλίματος… μπορώ να το μολύνω με τον τζετ μου
Green |

Ο προκλητικός βίος του κ. Γκέιτς: Πετάει με ρυπογόνα τζετ, ενώ μάχεται υπέρ του κλίματος

Τι είπε ο πολύς κύριος Γκέιτς όταν ρωτήθηκε αν είναι υποκριτικό από τη μια να δηλώνει υποστηρικτής του κλίματος και από την άλλη να πετάει με το ιδιωτικό τους τζετ που επιβαρύνει το περιβάλλον