Καμία χώρα δεν μπορεί να ξεφύγει από αυτό που πρόκειται να συμβεί εάν οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής δεν αδράξουν αυτήν την ευκαιρία, τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν μιλώντας στη σύνοδο κορυφής της COP26 για το κλίμα.

«Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για καθυστέρηση, για πισωγυρίσματα ή για να μαλώνουμε μεταξύ μας», είπε ο Μπάιντεν και πρόσθεσε:

«Αυτή είναι η πρόκληση της συλλογικής μας ζωής, η απειλή για την ανθρώπινη ύπαρξη όπως την ξέρουμε και κάθε μέρα που καθυστερούμε, το κόστος της αδράνειας αυξάνεται. Ας είναι, λοιπόν, αυτή η στιγμή που ανταποκρινόμαστε στο κάλεσμα της ιστορίας εδώ στη Γλασκόβη. Ας είναι αυτή η αρχή μιας δεκαετίας μεταμορφωτικής δράσης», πρόσθεσε.

Ο Μπάιντεν είπε ότι οι ΗΠΑ έχουν δεσμευτεί να μειώσουν τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου κατά 50% έως 52% έως το 2030 σε σύγκριση με τα επίπεδα του 2005.

Αυτό σχεδιάστηκε «για να αποδείξει στον κόσμο ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες όχι μόνο είναι πίσω στο τραπέζι, αλλά ελπίζουμε να οδηγούμε με τη δύναμη του παραδείγματός μας», είπε ο Μπάιντεν.

«Ξέρω ότι δεν έχει συμβεί και γι′ αυτό η κυβέρνησή μου εργάζεται υπερωρίες για να δείξει ότι η δέσμευσή μας για το κλίμα είναι πράξη και όχι λόγια».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green