Σύμφωνα με τον ιστότοπο Glassnode, που παρέχει δεδομένα blockchain, το υψηλότερο ποσοστό της προσφοράς του Bitcoin δεν έχει αγγιχτεί από τον Αύγουστο. Αυτό αποτελεί ένδειξη πως οι επενδυτές αναμένουν τη διατήρηση της ανοδικής πορείας στην κρύπτο-αγορά.

Η ανάλυση του Glassnode αποκάλυψε ότι οι ημερήσιες καθαρές αναλήψεις από τα ανταλλακτήρια είχαν φτάσει κατά μέσο όρο τα 5.000 BTC.

Ως αποτέλεσμα των συνεχιζόμενων συναλλαγματικών εκροών, το συνολικό ισοζύγιο συναλλάγματος BTC (aggregate BTC exchange balance) έχει πέσει στα ιστορικά χαμηλά των 12,9% της κυκλοφορούσας προσφοράς. Ακόμη και όταν το Bitcoin διαγραμματικά παρουσιάζει συσσώρευση κάτω από το επίπεδο του ιστορικού του υψηλού (All Time High-ΑΤΗ), τα συναλλαγματικά αποθέματα συνεχίζουν να εξαντλούνται.

Τα ιστορικά υψηλά που καταγράφει τον τελευταίο καιρό το κρυπτονόμισμα δεν επαρκούν, ώστε να ωθήσουν τους επενδυτές του να πουλήσουν. Στον αντίποδα, η επενδυτική στρατηγική της πλειοψηφίας είναι αυτή της μακροπρόθεσμης διακράτησης, γνωστή στον κόσμο των κρύπτο ως HODL (μία παράφραση της λέξης “Hold”). Το παραπάνω φανερώνει τις θετικές προσδοκίες των επενδυτών σχετικά με την αναμενόμενη διαγραμματική πορεία του Bitcoin.

Εχθές, ο συνολικός αριθμός διευθύνσεων (wallet addresses) Bitcoin, έσπασε το νέο του ρεκόρ, ξεπερνώντας τις 900.000 διευθύνσεις για πρώτη φορά. Τη Δευτέρα, 9 Νοεμβρίου 2021, ήταν η τελευταία φορά που το Glassnode έχει διεξάγει έρευνα και τα τότε αποτελέσματα είχαν καταγράψει 516.914 διευθύνσεις. Αυτό είναι μια αύξηση 72%, εν συγκρίσει με τα πρόσφατα δεδομένα.

Η έκθεση του Glassnode προσθέτει πως παρατηρείται δημιουργία συστάδων διευθύνσεων, δηλαδή διευθύνσεων που ελέγχονται από την ίδια δικτυακή οντότητα. Αυτό θα μπορούσε να είναι μια ένδειξη ότι οι χρήστες δημιουργούν πρόσθετα πορτοφόλια, για να μπορούν να ‘σταθμεύσουν’ το Bitcoin τους σε λογαριασμούς που προσφέρουν ανατοκισμό επί του κεφαλαίου τους.

Η εταιρεία αναλύσεων χαρακτηρίζει ως αξιοσημείωτη την απόκλιση μεταξύ των υψηλών τιμών, στις οποίες διαπραγματεύεται το BTC , και της άκρως χαμηλής συναλλακτικής δραστηριότητας του.

Η αγορά εντοπίζεται πιθανόν σε μια ήσυχη φάση συσσώρευσης, με χαμηλή δραστηριότητα, μεγάλες εκροές συναλλάγματος και πολύ μέτριες στρατηγικές δαπάνης από έμπειρους κατόχους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News