«Πλησιάζει η αύξηση των επιτοκίων στον Καναδά» σχολίασε διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας, Τιφ Μάκλεμ .

Ενώ απαιτείται ακόμη σημαντική νομισματική τόνωση προκειμένου να ανακάμψει πλήρως η οικονομία, ο Μάκλεμ είπε ότι η ομάδα του παραμένει επικεντρωμένη στον στόχο πληθωρισμού σε μια εποχή που οι κίνδυνοι που σχετίζονται με τις πιέσεις τιμών έχουν αυξηθεί.

«Για το επιτόκιο πολιτικής, η μελλοντική μας καθοδήγηση ήταν σαφής ότι δεν θα αυξήσουμε τα επιτόκια έως ότου απορροφηθεί η οικονομική χαλάρωση», έγραψε ο Μάκλεμ σε ένα άρθρο γνώμης για τους Financial Times που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα. «Δεν είμαστε ακόμα εκεί, αλλά πλησιάζουμε».

Η γλώσσα που χρησιμοποιεί στο άρθρο είναι συνεπής με τις πρόσφατες προσπάθειες των υπευθύνων χάραξης πολιτικής της Τράπεζας του Καναδά να διαβεβαιώσουν τους Καναδούς ότι αντιμετωπίζουν σοβαρά τον πληθωρισμό.

Ο Μάκλεμ επανέλαβε ότι η άποψη της Τράπεζας του Καναδά εξακολουθεί να είναι ότι οι πρόσφατες πληθωριστικές πιέσεις θα αμβλυνθούν. Ωστόσο, αναγνώρισε ότι παραμένει υψηλό επίπεδο αβεβαιότητας. «Οι διακοπές του εφοδιασμού φαίνεται να διαρκούν περισσότερο από όσο πιστεύαμε και οι αυξήσεις των τιμών της ενέργειας προσθέτουν στους τρέχοντες ρυθμούς πληθωρισμού».

Είπε ότι η Τράπεζα του Καναδά θα προσαρμόσει την πολιτική εάν χρειαστεί, ανάλογα με τις πληθωριστικές πιέσεις.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή