Ιταλική επιστημονική μελέτη στην οποία αναφέρθηκε ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αντρέα Κρισάντι κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το 50% των γρήγορων τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού παράγει λανθασμένο αποτέλεσμα.

Η μελέτη έγινε στο Κέντρο Βιοτεχνολογιών Ceinge της Νάπολης και βασίσθηκε σε τεστ που έκαναν ασθενείς με κορωνοϊό, οι οποίοι νοσηλεύονταν στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Φεντερίκο Σεκόντο της Νάπολης. Οι ασθενείς που πήραν μέρος στην μελέτη αυτή βρίσκονταν σε διαφορετικές φάσεις της ασθένειας.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Κρισάντι, τα ακριβή αποτελέσματα των γρήγορων τεστ δεν ξεπερνούν το 50% του συνόλου των τεστ, ενώ τα τεστ σιέλου προσφέρουν ακριβές αποτέλεσμα μόνον στο 30% των περιπτώσεων. Κάτι που σημαίνει, γράφει ο Τύπος, ότι ο αριθμός των θετικών στον ιό είναι πολύ υψηλότερος από αυτών που προκύπτει από τα συγκεκριμένα τεστ.

Πάσο δύο ταχυτήτων

Για τον λόγο αυτό, σύμφωνα με τον σύμβουλο της ιταλικής κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, καθηγητή Βάλτερ Ριτσιάρντι, πρέπει να επισπευσθεί όσο γίνεται η υιοθέτηση του «πράσινου πάσου δυο ταχυτήτων»: ώστε οι μη εμβολιασμένοι πολίτες, με ημερήσιο πάσο, να μπορούν να μπαίνουν μόνον στο γραφείο τους και να περιορισθούν οι νέες μολύνσεις.

«Είναι αναγκαίο, ιδίως στην φάση που διανύουμε, διότι υπάρχει κίνδυνος να διαδοθεί η παραλλαγή Delta Plus, με την οποία ένας ασθενής μπορεί να μολύνει ακόμη και εννέα ανθρώπους», εξήγησε ο Ριτσιάρντι.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Βουλή: Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας – Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση
Επικαιρότητα |

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας - Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση

Συσπείρωση χωρίς ουσιαστική συγγνώμη για τα Τέμπη από την κυβέρνηση. Αίτημα για προκαταρκτική για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή με αίτημα παραπομπής στη Δικαιοσύνη. Στριμωγμένος στα σχοινιά ο πρωθυπουργός αν και δεν πέρασε η πρόταση μομφής

Ταγαράς: Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο για τις ΔΕ Παπάγου και Καλάμου – Αναθεωρείται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα
Επικαιρότητα |

Πολεοδομικό σχεδιασμό αποκτούν οι ΔΕ Παπάγου και Κάλαμου - Αναθεωρειται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα

Με το Πρόγραμμα «Κωνσταντίνος Δοξιάδης», πάνω από το 70% της χώρας αποκτά σύγχρονο, χωροταξικό-πολεοδομικό σχεδιασμό, λέει ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας