Στον τομέα της διεθνούς διαχείρισης ξενοδοχείων εισέρχεται η ελληνική αλυσίδα Domes Resorts. Πρόκειται για μία κίνηση που είχε ως ένα βαθμό προαναγγελθεί στο πλαίσιο της συνεργασίας της Domes Resorts με την Hotel Investment Partners (HIP), τον μεγαλύτερο ιδιοκτήτη εποχιακών ξενοδοχειακών μονάδων στη Νότια Ευρώπη, που ανήκει σε επενδυτικά κεφάλαια της Blackstone. Η ελληνική αλυσίδα θα αναλάβει τη διαχείριση του εμβληματικού The Lake Spa Resort στην Πορτογαλία. Το πεντάστερο ξενοδοχείο 192 δωματίων, που διαθέτει προνομιούχα θέση με άμεση πρόσβαση στην παραλία, στον κόλπο της Vilamoura, πρόκειται να μετατραπεί πλήρως σε ένα Domes Resort, φέροντας τη διεθνώς αναγνωρίσιμη επωνυμία.

Το άνοιγμα της νέας ξενοδοχειακής μονάδας The Lake Spa στο Αλγκάρβε, θα γίνει στις αρχές του 2022. Για την αναβάθμιση του ξενοδοχείου θα επενδυθεί το ποσό των 7 εκατομμυρίων ευρώ με στόχο τη μετατροπή και την επανατοποθέτηση του ξενοδοχείου στην αγορά μέσω πλήρους ανακαίνισης όλων των δωματίων και των κοινόχρηστων χώρων, καθώς και rebranding όλων των εστιατορίων και μπαρ. Παράλληλα, θα κατασκευαστεί νέα πισίνα adults-only/μόνο για ενήλικες, που θα διαθέτει και νέο pool bar. Τέλος, προγραμματίζεται συνολική ανανέωση του γαστρονομικού τοπίου και επιλογών του ξενοδοχείου με την υπογραφή του Domes dining concept. Το The Lake Spa Resort έχει βραβευτεί ως το κορυφαίο Luxury Lifestyle Resort της Ευρώπης το 2021 στα World Travel Awards.

Υπενθυμίζεται ότι η Domes Resorts αποτελείται από το exclusive Domes of Elounda, Autograph Collection, τα adults-only Domes Noruz Chania, Autograph Collection, Domes Miramare, a Luxury Collection Resort, Corfu και το bohemian luxury Domes Zeen, a Luxury Collection Resort, Chania. Επίσης το καλοκαίρι του 2021 έκανε την έναρξή του το Domes of Corfu, Autograph Collection. Η Hotel Investment Partners (HIP) ιδρύθηκε το 2015 από τους Alejandro Hernandez-Puértolas και Banco Sabadell και το 2017, εξαγοράστηκε από επενδυτικά κεφάλαια της Blackstone που δραστηριοποιούνται στην αγορά ακινήτων. Συνεχείς στρατηγικές κινήσεις πρόσκτησης οδήγησαν σε διεύρυνση του χαρτοφυλακίου της HIP στα 65 ξενοδοχεία με 19.345 δωμάτια συνολικά και παρουσία στην Ισπανία, την Ελλάδα και την Πορτογαλία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός