Η Αγγλία είναι «σχεδόν βέβαιο» ότι θα υποφέρει από εκατοντάδες χιλιάδες νέα κρούσματα της Όμικρον ημερησίως, καθώς η παραλλαγή οδηγεί σε ένα νέο κύμα του ιού, δήλωσαν οι επιστημονικοί σύμβουλοι της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, τα επίπεδα μόλυνσης από την παραλλαγή Όμικρον είναι υψηλά στο Λονδίνο και ενώ ο αριθμός των καταγεγραμμένων ασθενών με Όμικρον που νοσηλεύονται δεν είναι ακόμη μεγάλος, στην πραγματικότητα πιθανόν να είναι πολύ υψηλότερος, ανέφερε η επιστημονική συμβουλευτική ομάδα της κυβέρνησης για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Με δεδομένη αυτή την κατάσταση ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν κήρυξε σήμερα «μείζον περιστατικό» για να βοηθηθούν τα νοσοκομεία της βρετανικής πρωτεύουσας να διαχειριστούν την αύξηση των κρουσμάτων που προκλήθηκε από την ταχέως μεταδιδόμενη Όμικρον.

Ο Καν προχώρησε σε αυτό το βήμα, το οποίο επιτρέπει τον στενότερο συντονισμό ανάμεσα σε διαφορετικές δημόσιες υπηρεσίες μετά την ανακοίνωση χθες της μεγαλύτερης αύξησης νέων κρουσμάτων μέσα σε ένα 24ωρο από την έναρξη της πανδημίας.

Οι νοσηλείες και οι αναρρωτικές άδειες των υγειονομικών αυξάνονται, είπε ο Καν «και έτσι έλαβα την απόφαση σε συνεργασία με τους εταίρους μας, να κηρύξω σήμερα μείζον περιστατικό».

«Αυτή είναι μια ένδειξη του πόσο σοβαρά είναι τα πράγματα», σημείωσε.

Χωρίς νέα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης, τα επιδημιολογικά μοντέλα υποδηλώνουν ότι οι νοσηλείες θα φτάσουν στο μέγιστο των 3.000 τουλάχιστον ημερησίως, ανέφερε η SAGE. «Όσο νωρίτερα γίνουν οι παρεμβάσεις, τόσο μεγαλύτερο είναι το αποτέλεσμα που θα έχουν», είπαν οι επιστήμονες.

Οι συστάσεις των ειδικών δημιουργούν ένα δίλημμα για τον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος μέχρι στιγμής βασιζόταν σε μεγάλο βαθμό σε ένα πρόγραμμα επιτάχυνσης του εμβολιασμού του πληθυσμού με την τρίτη δόση, προκειμένου να περιοριστεί ο ιός. Αφού υπέστη τη μεγαλύτερη «εξέγερση» των Τόρις στη θητεία του νωρίτερα αυτή την εβδομάδα για τα νέα μέτρα για τον περιορισμό της Covid, θα πρέπει να περάσει ακόμη πιο αυστηρούς κανονισμούς.

Οι νέοι περιορισμοί, συμπεριλαμβανομένης της αυξημένης χρήσης μασκών, εγκρίθηκαν με τη βοήθεια ψήφων από το αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
ΔΥΠΑ – Παιδικές κατασκηνώσεις: Από Μεγάλη Τετάρτη οι αιτήσεις για 70.000 voucher – Δικαιούχοι και διαδικασία
Επικαιρότητα |

Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για 70.000 voucher στις παιδικές κατασκηνώσεις - Δικαιούχοι και διαδικασία

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από 15 Ιουνίου έως 10 Σεπτεμβρίου για τα παιδιά τυπικής ανάπτυξης και έως 20 Σεπτεμβρίου για τα παιδιά με αναπηρία με ποσοστό 50% και άνω