Σύσκεψη με ειδικούς επιστήμονες και μέλη της επιτροπής Covid-19, καθώς και Κυβερνήτες από όλη τη χώρα οργανώνει απόψε διαδικτυακά ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν με αποκλειστικό θέμα συζήτησης την παραλλαγή Όμικρον και την αντίδραση της χώρας.

Μία εβδομάδα αφότου ο Αμερικανός πρόεδρος παρουσίασε το νέο πλάνο ενίσχυσης των μέτρων με έμφαση στα τεστ και τους εμβολιασμούς, οι αρχές παραμένουν ανήσυχες όχι μόνο για τη διασπορά της Όμικρον αλλά και τις πρακτικές επιπτώσεις που προκαλεί ήδη στην αγορά.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η διαταραχή του αεροπορικού κλάδου το Σαββατοκύριακο με την ακύρωση δεκάδων χιλιάδων πτήσεων, καθώς δεν υπήρχε επάρκεια προσωπικού λόγω του μεγάλου αριθμού των αεροσυνοδών και πιλότων που είχαν νοσήσει.

Ο ημερήσιος απολογισμός νέων κρουσμάτων στη χώρα έχει ανέβει πλέον πάνω από τις 200.000, στις 205.509 και οι τοπικές αρχές ανησυχούν για την κατάσταση στα νοσοκομεία.

Ενδεικτικά ο κυβερνήτης της Λουιζιάνα χθες ανακοίνωσε διπλασιασμό των νοσηλειών μέσα σε μία εβδομάδα.

Η σύσκεψη έχει σαν στόχο να βελτιωθεί ο συντονισμός μεταξύ των πολιτειών και της κεντρικής κυβέρνησης ειδικά στη λήψη κάποιων προληπτικών μέτρων όπως η επαναφορά της υποχρεωτικής μάσκας.

Ο καθηγητής Άντονι Φάουτσι σε σημερινές δηλώσεις του κάλεσε τον κόσμο να αποφύγει τον συνωστισμό και τις μεγάλες συγκεντρώσεις για τους εορτασμούς της Πρωτοχρονιάς.

Πάντως, ανάμεσα στις πολιτείες δεν λείπουν και οι φωνές (Ρεπουμπλικάνων) Κυβερνητών που διαμαρτύρονται κυρίως για το θέμα των υποχρεωτικών εμβολιασμών και συνεχίζουν να πιέζουν τον Λευκό Οίκο να κάνει πίσω. Ελπίζουν δε, σε νομική παρέμβαση δεδομένου ότι την ερχόμενη εβδομάδα το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας θα ασχοληθεί με τις πρώτες προσφυγές που έχουν να κάνουν με το μέτρο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Τραγωδία στα Τέμπη: Το μόνο λάθος που αναγνωρίζει ο Μητσοτάκης είναι η επικοινωνιακή διαχείριση
Επικαιρότητα |

Τραγωδία στα Τέμπη: Το μόνο λάθος που αναγνωρίζει ο Μητσοτάκης είναι η επικοινωνιακή διαχείριση

Με το πιο θανατηφόρο, τουλάχιστον τα τελευταία 60 έτη, σιδηροδρομικό ατύχημα να απλώνει βαρύ το πέπλο του ο Κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως «σίγουρα κάποια πράγματα θα μπορούσαν να γίνουν διαφορετικά».