Κανένα επιπλέον μέτρο κατά του κορωνοϊού στην Αγγλία πριν την Πρωτοχρονιά ξεκαθάρισε ο Μπορίς Τζόνσον, με μέρος του Τύπου να… πανηγυρίζει διότι «σώθηκε» το ρεβεγιόν και τους περισσότερους επιστήμονες και ειδικούς να αποδοκιμάζουν την απόφαση.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός κατέληξε στην απόφαση αυτή μετά από σύσκεψη με συνεργάτες και ειδικούς κατά την οποία κρίθηκε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να… παρακολουθεί την επιδημιολογική κατάσταση, αλλά για την ώρα δεν θα λάβει περισσότερα μέτρα κυρίως για τη νυχτερινή διασκέδαση. Μάλιστα, όπως εξήγησε ο κ. Τζόνσον θα συνεχίσει να βασίζεται στην ατομική ευθύνη, κάτι που – όπως φάνηκε τις προηγούμενες ημέρες- δεν «συγκινεί» ιδιαίτερα κυρίως τις νεότερες ηλικίες που στοιβάζονται σε παμπ και νυχτερινά κλαμπ.

Πολλοί επιστήμονες, τις προηγούμενες ημέρες, είχαν ταχθεί ανοιχτά υπέρ της λήψης πιο αυστηρών μέτρων άμεσα.

Η απόφαση, πάντως, ισχύει μόνο στην Αγγλία, καθώς Σκοτία, Ουαλία και Βόρειος Ιρλανδία έχουν δρομολογήσει ήδη από σήμερα, σε τοπικό επίπεδο, αυστηρότερους κανόνες για τις συνεστιάσεις και τις συγκεντρώσεις. Για παράδειγμα στη Σκοτία η «φούσκα» για μια συγκέντρωση στο σπίτι έχει περιοριστεί στις τρεις οικογένειες και η διασκέδαση σε κέντρα μόνο με καθήμενους.

O αριθμός των κρουσμάτων σήμερα μειώθηκε ελαφρά στις 98.515, όμως ειδικοί σχολίασαν ότι αυτό οφείλεται πιθανότατα στη μείωση των τεστ και επανέλαβαν ότι με το ρυθμό της διασποράς της Όμικρον ο αριθμός των κρουσμάτων θα εκτιναχθεί την εορταστική περίοδο, δίχως επιπλέον μέτρα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στο Λονδίνο, όπου ο ιός καλπάζει, ειδικά δίχως επιπλέον μέτρα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ουκρανία: Οι στόχοι του Πούτιν και οι δυνατότητες του Κιέβου
Επικαιρότητα |

Πώς εξελίσσεται ο πόλεμος στην Ουκρανία – Οι στόχοι του Πούτιν και οι δυνατότητες του Κιέβου

Ιδιαίτερα κομβικοί αποδεικνύονται οι πρώτοι μήνες του 2024 σε ό,τι έχει να κάνει με τον πόλεμο στην Ουκρανία με τις δυνάμεις του Κιέβου να προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στη ρωσική επίθεση