Απώλειες άνω του 1% καταγράφει σήμερα ο χρυσός, καθώς η ανοδική κίνηση στα διεθνή χρηματιστήρια και η ενίσχυση των αποδόσεων των ομολόγων ξεθώριασαν τη λάμψη που παρουσιάζει το πολύτιμο μέταλλο με την έναρξη της νέας χρονιάς.

Συγκεκριμένα, η τιμή spot του χρυσού υποχωρεί έως και 1,62% στα 1.799 δολάρια την ουγγιά, καταγράφοντας έτσι τη μεγαλύτερη ημερησία πτώση του εδώ και πάνω από ένα μήνα. Με τον τρόπο αυτό εξανέμισε τα κέρδη των προηγούμενων ημερών που τον είχαν ανεβάσει έως και στα 1.831 δολάρια.

Παρά την εκτίναξη των κρουσμάτων που έχει προκαλέσει η Όμικρον, το γεγονός πως οι θάνατοι συγκριτικά παραμένουν πιο χαμηλά, με πολλούς νοσούντες να παρουσιάζουν ήπια συμπτώματα, καλλιεργεί αισιοδοξία στις αγορές πως οι διεθνείς κυβερνήσεις δεν θα φτάσουν έως το σημείο να επιβάλουν νέα lockdowns. Αυτό επηρεάζει και θα συνεχίσει να επηρεάζει την τιμή του χρυσού που ήδη έκλεισε το 2021 με απώλειες της τάξεως του 3,6%, ποσοστό που συνιστά τη μεγαλύτερη ετήσια υποχώρηση του από το 2015.

Σύμφωνα με εκτίμηση του αναλυτή της UBS, Τζιοβάνι Σταουνόβο η αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων και η υποχώρηση του πληθωρισμού μέσα στη χρονιά θα επιβαρύνει περαιτέρω την τιμή του χρυσού ωθώντας την κοντά στο ναδίρ των 1.650 δολαρίων μέχρι τα τέλη του 2022.

Πάντως, το όλο κλίμα έχει επηρεάσει και τα υπόλοιπα μέταλλα, πολύτιμα και μη. Το ασήμι υποχωρεί 1,89% στα 22,91 δολάρια, η πλατίνα χάνει 1,20% στα 954 δολάρια, ενώ και ο χαλκός σημειώνει πτώση 0,81% στα 4.4275 δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές