Συνεδριάζουν τη Δευτέρα οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης, εν μέσω των νέων προκλήσεων που δημιουργεί η παραλλαγή Όμικρον, αλλά και ο αυξανόμενος πληθωρισμός.

Όπως αναφέρεται στην σχετική ενημέρωση, το Eurogroup θα πραγματοποιήσει θεματική συζήτηση σχετικά με την οικονομική προσαρμογή και την ανθεκτικότητα όσον αφορά τις πρόσφατες επιδόσεις της ευρωζώνης σε σύγκριση με τους διεθνείς ομολόγους της, με βάση τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο Πρόεδρος του Eurogroup κάλεσε την επικεφαλής οικονομολόγο του Οργανισμού για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη, κα Λόρενς Μπουν, να ανταλλάξει απόψεις με τους υπουργούς σχετικά με το θέμα αυτό.

Τρωτότητα των επιχειρήσεων και διαρθρωτικές εξελίξεις μετά την πανδημία Covid-19

Οι υπουργοί θα διεξαγάγουν θεματική συζήτηση σχετικά με την κατάσταση φερεγγυότητας του τομέα των επιχειρήσεων και τα πιθανά μέτρα για τη διευκόλυνση της αναδιάρθρωσης των επιχειρήσεων και της οικονομικής προσαρμογής στην ευρωζώνη στο πλαίσιο της ανάκαμψης μετά την παγκόσμια πανδημία COVID-19. Η συζήτηση θα βασιστεί στη συμβολή της Επιτροπής.

Σύσταση για την ευρωζώνη για το 2022

Οι υπουργοί θα συζητήσουν το σχέδιο σύστασης σχετικά με την οικονομική πολιτική της ευρωζώνης για το 2022, πριν από την έγκρισή του κατά τη σύνοδο του Συμβουλίου ECOFIN στις 18 Ιανουαρίου 2022.

Επανεξέταση της οικονομικής διακυβέρνησης — θέματα ευρωζώνης

Οι υπουργοί θα συζητήσουν το δημοσιονομικό πλαίσιο της ευρωζώνης και τις ρυθμίσεις για τη χρηματοδοτική συνδρομή και την εποπτεία μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος. Η συζήτηση βασίζεται στο πρόγραμμα εργασιών του Eurogroup που προσδιορίζει τη συμμετοχή του στην επανεξέταση της οικονομικής διακυβέρνησης.

Διευρυμένη σύνθεση
Τραπεζική ένωση

Οι υπουργοί θα εξετάσουν την πορεία των εργασιών όσον αφορά την ενίσχυση της τραπεζικής ένωσης, ιδίως τη μελλοντική πορεία για την οριστικοποίηση ενός συναινετικού, σταδιακού και χρονικά δεσμευτικού προγράμματος εργασιών που θα περιλαμβάνει όλα τα εκκρεμή στοιχεία. Οι υπουργοί θα προβούν επίσης σε απολογισμό της κύρωσης της αναθεωρημένης Συνθήκης για τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ΕΜΣ).

Τραπεζική ένωση (γενικές πληροφορίες)

Ο Πρόεδρος του Eurogroup θα ενημερώσει επίσης τους υπουργούς σχετικά με τη σύνοδο κορυφής για το ευρώ του Δεκεμβρίου και το Eurogroup θα προβεί σε ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τη συνέχεια που θα δοθεί.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία