Υπέρ της αύξησης επιτοκίων και σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής τάσσεται ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ο Τζο Μπάιντεν στην πρώτη του συνέντευξη Τύπου για το 2022, είπε ότι υποστηρίζει την αναμενόμενη κίνηση του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας Τζερόμ Πάουελ να αρχίσει να σφίγγει τη νομισματική πολιτική και να καταργήσει τα μέτρα εύκολου χρήματος που χρησιμοποίησε η κεντρική τράπεζα για να θωρακίσει την οικονομία από την πανδημία.

Έσπευσε να τονίσει ότι σέβεται την ανεξαρτησία της Fed, αλλά υπογράμμισε ότι η κεντρική τράπεζα έχει καθήκον να τιθασεύσει τον πληθωρισμό.

«Η Covid-19 έχει δημιουργήσει πολλές οικονομικές επιπλοκές, συμπεριλαμβανομένης τα ραγδαίας αύξησης των τιμών σε ολόκληρη την παγκόσμια οικονομία. Ο κόσμος το βλέπει στην αντλία βενζίνης, στα παντοπωλεία και αλλού», είπε χαρακτηριστικά. «Η Federal Reserve παρείχε εξαιρετική υποστήριξη κατά τη διάρκεια της κρίσης τον προηγούμενο ενάμιση χρόνο», συνέχισε ο πρόεδρος. «Δεδομένης της ισχύος της οικονομίας μας και του ρυθμού των πρόσφατων αυξήσεων των τιμών, είναι σκόπιμο —όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Fed Πάουελ— να αξιολογηθεί εκ νέου υποστήριξη που είναι απαραίτητη για τώρα».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή