Τη διάθεση τους να σκληρύνουν τη στάση τους απέναντι σε εξαγορές και συγχωνεύσεις επιβεβαίωσαν για μια ακόμη φορά οι αμερικανικές αρχές επί διακυβέρνσης Τζο Μπάιντεν επιχειρώντας να μπλοκάρουν την προτεινόμενη εξαγορά της Aerojet Rocketdyne από τον αμυντικό κολοσσό της Lockheed Martin. Είναι δε, η πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες που οι αρχές στρέφονται κατά συμφωνίας στον αμυντικό κλάδο.

Συγκεκριμένα, η αρμόδια US Federal Trade Commission ανακοίνωσε ότι θα κινήσει τη διαδικασία για να εμποδίσει την ύψους 4,4 δισ. δολαρίων εξαγορά της εταιρείας πυραυλικών συστημάτων από την Lockheed, με το επιχείρημα πως το deal θα σημάνει το τέλος της τελευταίας ανεξάρτητης εταιρείας του κλάδου. Διότι αν η συμφωνία προχωρήσει, όπως αναφέρεται στο ανακοινωθέν, θα είναι εις βάρος έτερων αμυντικών εταιριών και θα οδηγήσει σε περαιτέρω συρρίκνωση του αριθμού των παικτών του κλάδου, κάτι που μπορεί να λειτουργήσει κατά της εθνικής ασφάλειας της χώρας.

«Χωρίς την πίεση του ανταγωνισμού, η Lockheed θα μπορεί να αυξήσει όσο θέλει τις τιμές που επιβάλλει προς την αμερικανική κυβέρνηση, ενώ ταυτόχρονα θα μπορεί να μειώσει την ποιότητα και να διαθέτει λιγότερες επενδύσεις για πρωτοπορία» σχολίασε χαρακτηριστικά η διευθύντρια του FTC, Χόλι Βεντόβα. «Δεν έχουμε την πολυτέλεια να επιτρέψουμε την περαιτέρω συγκέντρωση μιας αγοράς κρίσιμης σημασίας για την εθνική ασφάλεια και την άμυνα μας» τόνισε.

Η Lockheed από την πλευρά της δήλωσε πως θα μελετήσει τις θέσεις του FTC και θα δώσει την απάντηση της, αμφισβητώντας την όλη διαδικασία στα δικαστήρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή