Μετά από συνεχείς αναβολές λόγω της επέλασης της Όμικρον, οι εργαζόμενοι της Goldman Sachs επέστρεψαν και πάλι από σήμερα κανονικά στα γραφεία τους, με την τράπεζα να ανοίγει το δρόμο και στις ανταγωνίστριες της δίδοντας και πάλι τέλος στην τηλεργασία.

Είναι γνωστό εξάλλου πως η Goldman Sachs υπήρξε από την αρχή της κρίσης η πιο επιθετική ανάμεσα στις αμερικανικές τράπεζες στο ζήτημα της κανονικής εργασίας του προσωπικού στα γραφεία, εξού και ήταν η τελευταία που επανέφερε την τηλεργασία με την εμφάνιση της Όμικρον. Αναλόγως τώρα βγαίνει μπροστά στην αντιστροφή της τάσης αυτής θεωρώντας πως πέρα από την υποχώρηση των κρουσμάτων, οι επιστήμονες έχουν επιβεβαιώσει πως το στέλεχος είναι μεν πιο μεταδοτικό, αλλά όχι πιο επικίνδυνο.

Πάντως, σε ανάλογη τροχιά έχουν μπει ήδη και οι υπόλοιπες τράπεζες, κρατώντας πάντως τους περιορισμούς αναφορικά με την τήρηση βασικών προστατευτικών μέτρων.

Σε κάλεσμα για σταδιακή επιστροφή των εργαζομένων στα γραφεία, μέσα στο μήνα, προχωρά και η Morgan Stanley, χωρίς ωστόσο να έχει εκδώσει ρητή υποχρεωτική απόφαση, ενώ αντιστοίχως εκπρόσωπος της JPMorgan δήλωσε πως επίσης το προσωπικό της κορυφαίας τράπεζας να επανέλθει σταδιακά στα γραφεία μέσα στο μήνα.

Δουλειά έπιασαν κανονικά και μάλιστα από χτες οι εργαζόμενοι στην Jefferies. Μάλιστα ο διευθύνων σύμβουλος Ριτς Χάντλερ παρέθεσε κλειστό δείπνο, χθες βράδυ, στους επτά πρώτους εργαζόμενους που ανταποκρίθηκαν στην γενική πρόσκληση που απηύθυνε προς το προσωπικό, υπό την προϋπόθεση πως είχαν κάνει και την τρίτη δόση του εμβολίου, είχαν γεννηθεί μετά το 1992 και είχαν προσέλθει στο γραφείο την ίδια μέρα.

Από την ερχόμενη Δευτέρα, η Citigroup θα καταργήσει την μέχρι τώρα εντολή που ίσχυε για τους εργαζομένους στην ευρύτερη περιοχή της πόλης της Νέας Υόρκης για παρουσία στα γραφεία έστω δύο φορές την εβδομάδα, δρομολογώντας την επιστροφή σε καθημερινή παρουσία. Παραμένει ωστόσο η μόνη κορυφαία αμερικανική τράπεζα που έχει τηρήσει κάθετη γραμμή υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού θέτοντας ανοιχτά στο προσωπικό το δίλημμα… εμβόλιο ή απόλυση, με μόνη εξαίρεση να υπάρχουν πολλοί σοβαροί λόγοι που δεν επιτρέπουν τον εμβολιασμό.

Στο ίδιο μονοπάτι κινούνται σταδιακά και οι ευρωπαϊκές τράπεζες αναφορικά με το προσωπικό και τα γραφεία τους στις ΗΠΑ. Η γαλλική BNP Paribas δήλωσε πως το προσωπικό της στις ΗΠΑ θα επιστρέψει στα γραφεία από την επόμενη Δευτέρα και το ίδιο αποφάσισε και η γερμανική Deutsche Bank, θέτοντας παράλληλα και την προϋπόθεση να έχουν αρνητικό τεστ κορωνοϊού 72 ωρών. Επίσης θα πρέπει να συνεχίσουν να υποβάλλονται σε τεστ μία φορά την εβδομάδα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή