Θετικοί για την πορεία της ελληνικής αγοράς το 2022 εμφανίζονται οι εγχώριοι και ξένοι επενδυτικοί οίκοι, εκτιμώντας ως ελκυστικές τις αποτιμήσεις της ελληνικής αγοράς.

Οι ελληνικές μετοχές εκτιμούν ότι θα ενισχυθούν χάρη στον συνδυασμό της ισχυρής κυκλικής ανάκαμψης και των φθηνών αποτιμήσεων, με τις μετοχές των ελληνικών τραπεζών να βρίσκονται στο επίκεντρο του ισχυρού ελληνικού story. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις εγχωρίων και ξένων διαχειριστών οι ελληνικές τράπεζες θα βρεθούν στο επίκεντρο για το 2022.

Οι ελληνικές τράπεζες επιστρέφουν πλέον στην κανονικότητα, με τον δείκτη NPE να αναμένεται να υποχωρήσει στο 5% το επόμενο έτος για το σύνολο του κλάδου.

Η Eurobank Equities σε έκθεσή της για το 2022 συμβουλεύει τους επενδυτές να επενδύσουν σε: 1) μετοχές με υψηλές και βιώσιμες μερισματικές αποδόσεις, με περιορισμένες επιπτώσεις από τον πληθωρισμό (π.χ. ΟΠΑΠ). 2) μετοχές που σχετίζονται με την πολιτική που προσφέρουν έκθεση στην πράσινη μετάβαση (ΔΕΗ, Μυτιληναίος). 3) τράπεζες, εν όψει της εξομάλυνσης των κερδών, της πιστωτικής επέκτασης και της ακόμα ελκυστικής αποτίμησης (ΕΤΕ). 4) κυκλικές μετοχές (ΟΠΑΠ, Μυτιληναίος, Motor Oil, Φουρλής).

Διαβάστε επίσης: Οι συστάσεις 3 οίκων για τις ελληνικές τράπεζες

Η χρηματιστηριακή δίνει σύσταση buy και για τις έξι κορυφαίες της επιλογές, δίνοντας τιμή στόχο τα 14,7 ευρώ για τον ΟΠΑΠ, τα 14,5 ευρώ για τη ΔEΗ, τα 4,2 ευρώ για την Εθνική, τα 22 ευρώ για τη Mytilineos, τα 17 ευρώ για τη Motor Oil και τα 6,2 ευρώ για τη Fourlis.

Η Pantelakis Securities για το 2022 είναι overweight στον τραπεζικό τομέα, με την Εθνική(τιμή- στόχος 4,4 ευρώ) και την Alpha Bank (τιμή-στόχος 1,7 ευρώ) να είναι οι τραπεζικές επιλογές της, ενώ ταυτόχρονα εν μέσω της αναταραχής στις αγορές ενέργειας, επιδιώκει αυξημένη έκθεση σε μετοχές που θα ηγηθούν της πράσινης μετάβασης και σε μετοχές όπως ΔΕΗ (τιμή- στόχος 14,5 ευρώ), Μυτιληναίος (τιμή-στόχος 22 ευρώ) και Τέρνα Ενεργειακή (τιμή- στόχος 16,5 ευρώ), ενώ Jumbo(τιμή- στόχος 21 ευρώ) και Lamda (τιμή-στόχος 13,2 ευρώ),συμπληρώνουν τις επιλογές της.

H Wood είναι bullish για τον τραπεζικό κλάδο και η κορυφαία της επιλογή παραμένει η Εθνική Τράπεζα, ενώ από τις μη τραπεζικές μετοχές της μεγάλης κεφαλαιοποίησης, η Wood δίνει σύσταση buy για τον ΟΠΑΠ (ισχυρές ταμειακές ροές, γενναιόδωρα μερίσματα) με τιμή-στόχο τα 16 ευρώ κ και τη Motor Oil (υγιής ισολογισμός, υψηλή μερισματική απόδοση, χαμηλή αποτίμηση) με τιμή-στόχο τα 17,8 ευρώ, ενώ σημαντικές προοπτικές δίνει στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (με τιμή-στόχο τα 12,8 ευρώ ). Σύσταση buy δίνει η Wood επίσης για τις Coca Cola, Jumbo, Mytilineos, ΕΛΠΕ, Τέρνα Ενεργειακή, Titan, ΟΛΠ, Aegean και ΕΧΑΕ.

Σύσταση «αγορά» με τιμή-στόχο τα 21,5 ευρώ δίνει στη Mytilineos η Citigroup κάνοντας λόγο για ένα τρίμηνο-ρεκόρ της ελληνικής εταιρείας και ως εκ τούτου ανεβάζει τις εκτιμήσεις της για την κερδοφορία του 4ου τριμήνου και συνολικά του έτους σε 109 εκατ. και Euro355 εκατ. αντίστοιχα.

Επίσης η Citigroup ξεκίνησε την κάλυψη της Alpha Bank με τιμή-στόχο το 1,50 ευρώ και σημειώνει ότι η εξυγίανση του ισολογισμού προχωράει ταχύτερα του αναμενόμενου στην Alpha Βank και ο δείκτης προβληματικών δανείων αναμένεται να μειωθεί στο 2% το 2024.

Οι βασικές επιλογές της Beta ΑΕΠΕΥ για το 2022 αφορούν εταιρίες που έδειξαν ανθεκτικότητα στην πανδημική κρίση έχουν χαμηλή έκθεση ή αντισταθμίσει το ενεργειακό κόστος και θα ωφεληθούν από τις εισροές του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης: Εθνική Τράπεζα, Μυτιληναίος, Quest, Τερνα Ενεργειακή και ΟΠΑΠ καλύπτουν τα βασικά ζητούμενα της ανάπτυξης, των μερισμάτων και των προοπτικών από την μεγάλη κεφαλαιοποίηση.

Στη μεσαία κεφαλαιοποίηση Autohellas, Ελληνικά Χρηματιστήρια, Cenergy, Intrakat και Φουρλής συμπληρώνουν την βασική δεκάδα των επιλογών της χρηματιστηριακής για το 2022.

Τέλος η SOLIDUS Securities ΑΕΠΕΥ, ξεχωρίζει για το 2022 τους ακόλουθους μετοχικούς τίτλους: ΟΠΑΠ, Motor Oil, ΕΥΔΑΠ, ΑΔΜΗΕ, ΟΛΘ, ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, Τέρνα Ενεργειακή, Quest Συμμετοχών, Πλαίσιο και Ιντρακάτ.

Οι τιμές – στόχοι για τις τραπεζικές μετοχές

Ράλι αναμένει η Axia για τις μετοχές των ελληνικών τραπεζικών μετοχών με βάση τις νέες τιμές στόχους, ενώ διατηρεί σε όλες τη σύσταση buy.

Θέτει τον πήχη για τις μετοχές των τραπεζών σε πολύ υψηλότερα από τα τρέχοντα επίπεδα. Για την Εθνική θέτει την τιμή-στόχο τα 6,00 ευρώ, για την Alpha Bank τα 1,80 ευρώ, για την Eurobank τα 1,50 ευρώ και για την Πειραιώς τα 2,15 ευρώ.

Η Eurobank Equities θέτει στόχους για την Αlpha Bank στα 1,37 ευρώ, για την Εθνική 3,48 ευρώ και για την Πειραιώς στα 1,84 ευρώ.

Η BofA για την Alpha Βank δίνει τιμή-στόχο τα 1,45 ευρώ, για την Εθνική τα 3,30 ευρώ, για την Eurobank τα 1,15 ευρώ και για την Πειραιώς τα 1,40 ευρώ .

Η JP Morgan το 2022, τηρεί overweight θέσεις στο ελληνικό τραπεζικό κλάδο και για την Alpha Bank δίνει τιμή στόχο το 1,56 ευρώ , για την Eurobank το 1,3 ευρώ , για την Εθνική τα 4 ευρώ και για την Πειραιώς τα 2 ευρώ.

Η HSBC δίνει τιμή-στόχο για την Alpha Bank στα 1,40 ευρώ, για την Πειραιώς στα 1,95 ευρώ, για την Eurobank στα 1,30 ευρώ και για την Εθνική στα 3,55 ευρώ .

Η Deutsche Bank κάνει λόγο για μεταμόρφωση του ελληνικού τραπεζικού κλάδου και στα top pick της τοποθετεί την Εθνική και την Alpha Bank, καθώς και οι δύο παρουσιάζουν ισχυρά κεφάλαια και κάλυψη με ελκυστικούς δείκτες αποτίμησης.

Η γερμανική τράπεζα δίνει τιμή-στόχο τα 1,55 ευρώ για την Alpha Bank, 4,5 ευρώ για την Εθνική, 1,55 ευρώ για την Πειραιώς και 1,15 ευρώ για την Eurobank .

Η Wood δίνει σύσταση buy και για τις τέσσερις συστημικές τράπεζες και δίνει τιμή-στόχο τα 1,30 ευρώ για την Eurobank, τα 4,10 ευρώ για την Εθνική, τα 1,70 ευρώ για την Alpha Bank και τα 2 ευρώ για την Πειραιώς .

Η Alpha Finance δίνει σύσταση «αγορά» για τις τράπεζες και δίνει τιμή-στόχο για τη μετοχή της Eurobank στα 1,19 ευρώ , για τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας στα 3,99 ευρώ και για την Πειραιώς στα 1,92 ευρώ .

Επίσης η Alpha Finance δίνει σύσταση “αγορά” για τη μετοχή της ΔΕΗ και δίνει τιμή-στόχο τα 14,00 ευρώ.

Η Euroxx Securities δίνει σύσταση “overweight” και για τις τέσσερις συστημικές με τιμή στόχο για την Alpha Bank στα 1,6 ευρώ, για τη Eurobank στο 1,3 ευρώ, για την Εθνική στα 4,2 ευρώ και για την Πειραιώς στα 2,2 ευρώ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασής του
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασης του ΧΑ

Με τον τραπεζικό κλάδο να μην βοηθά καθόλου στην αντίδραση που «ευχήθηκαν» πολλοί σήμερα, το ΧΑ δείχνει να «αγκομαχά» να ανακτήσει τις 1.360 μονάδες και να ανακτήσει μέρος των 63 μονάδων που έχασε σε μόλις τέσσερις ημέρες

Χρηματιστήριο Αθηνών: Νευρικότητα στη σκιά της Μέσης Ανατολής
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Νευρικότητα στο ταμπλό, στη σκιά της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή

Πολλά χαρτοφυλάκια προσπαθούν να διαγνώσουν τις προεκτάσεις των τελευταίων εξελίξεων στη Μέση Ανατολή και να διαφοροποιήσουν τις θέσεις τους κινούμενα σε πιο αμυντικούς τίτλους