Με μια προσωπική επιστολή «από καρδιάς» και με ενωτική διάθεση έτσι όπως αρμόζει σε ένα ηγέτη μιας σπουδαίας συλλογικής οργάνωσης που εκπροσωπεί τη μεγαλύτερη ναυτιλία του πλανήτη, αποχαιρετά τους συναδέλφους ο απερχόμενος πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Θεόδωρος Βενιάμης.

Μετά από τέσσερις θητείες στη θέση του προέδρου και 35 συνεχή έτη στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΕΕ ο κ. Βενιάμης, σύμφωνα με πληροφορίες του ot.gr, απευθύνεται σε κάθε μέλος της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών, ενόψει των αυριανών αρχαιρεσιών, και συμπυκνώνει σε λίγες αράδες προσπάθειες ετών από όλη τη ναυτιλιακή κοινότητα συλλογικά, με επικεφαλής το διοικητικό συμβούλιο της ΕΕΕ για μια ελληνική ναυτιλία ισχυρή, ενωμένη και στενά συνδεμένη με την ελληνική κοινωνία.

Δεν είναι διόλου τυχαίο ότι στην επιστολή του ξεχωρίζει απολογιστικά, τις ενέργειες για απόκρουση των έξωθεν προερχομένων διεθνών προκλήσεων που αντιμετώπισε η ελληνική ναυτιλία και τις προτάσεις  για την διατήρηση και εκμοντερνισμό του θεσμικού πλαισίου της, αλλά κυρίως στην υλοποίηση καινοτόμων πρωτοβουλιών, με πιο σπουδαία  την ίδρυση της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, μία ενέργεια, η οποία όπως πιστεύει ο κ. Βενιάμης αποτελεί την σημαντικότερη συλλογική πρωτοβουλία της ναυτιλίας των Ελλήνων, που έφερε τη ναυτιλία πιο κοντά στην ελληνική κοινωνία.

Στην ίδια επιστολή κ. Βενιάμης εκφράζει την ικανοποίηση του για το δυνάμωμα της ΕΕΕ και αποτιμώντας την προσωπική του στάση, υπογραμμίζει ότι πάντοτε οι πράξεις του και οι κρίσεις του στόχευαν στην προάσπιση των συμφερόντων όλων των συναδέλφων, ανεξαρτήτως μεγέθους και κατηγοριών στόλων, καθώς και στην εξεύρεση της χρυσής τομής, ανάμεσα σε τυχόν αντικρουόμενες θέσεις. Σαν καλός καπετάνιος, ο κ. Βενιάμης γνωρίζει πολύ καλά ότι το καράβι για να έχει σταθερή ρότα σε κάθε καιρό θα πρέπει να έχει και ενωμένο πλήρωμα και φροντίζει αυτό να το υπογραμμίσει στους συναδέλφους του, στην ακροτελεύτια παράγραφο τις επιστολής μαζί με τις ευχαριστίες του για την κοινή συμπόρευση όλα αυτά τα χρόνια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία
ΟΛΘ Α.Ε.: Αυξημένες επιδόσεις το 2023 με ρεκόρ διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων
Επιχειρήσεις |

Αυξημένες επιδόσεις το 2023 για τον ΟΛΘ - Σε «ΜΕΤΚΑ - ΤΕΚΑΛ» το έργο του 6ου προβλήτα

Στον τερματικό σταθμό εμπορευματοκιβωτίων, σημειώθηκε αύξηση άνω του 12% (στα € 59,8 εκατ.), ενώ στους τομείς εκμετάλλευσης χώρων και επιβατικής κίνησης σημειώθηκαν αυξήσεις 18,2% και 31,3% αντίστοιχα