Την αρωγή της G20 για την ενίσχυση του πλαισίου αναδιάρθρωσης του χρέους για τις φτωχές χώρες, ζητεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, καθώς αυξάνονται οι κίνδυνοι χρεοκοπίας, αλλά και απαιτήσεις για ευκολότερους όρους χρέους.

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις είπε στους δημοσιογράφους ότι το Ταμείο αναμένει από τους οικονομικούς ηγέτες της G20 την επόμενη εβδομάδα να υποβάλουν προτάσεις για το θέμα αυτό.

Η υιοθέτηση αυτών των διατάξεων θα εξοπλίσει καλύτερα το ΔΝΤ, την Παγκόσμια Τράπεζα και άλλα ιδρύματα για να χειριστούν την αυξημένη ζήτηση για αναδιαρθρώσεις του χρέους, ιδιαίτερα φέτος μετά από σχεδόν δύο χρόνια αναστολής της επίσημης διμερούς εξυπηρέτησης του χρέους για τις φτωχές χώρες που έληξε στα τέλη του 2021.

«Είναι κρίσιμο όλοι οι συμμετέχοντες — πιστωτές και οφειλέτες — να παίξουν τον ρόλο τους όσο το δυνατόν πληρέστερα», είπε ο Ράις.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Ολλανδία: Το αεροδρόμιο του Αμστερνταμ περιορίζει τους ταξιδιώτες έως αρχές του 2023
Διεθνή |

Ένα από τα πιο πολυσύχναστα αεροδρόμια βάζει... φρένο στους ταξιδιώτες

«Το Schiphol έκανε αυτή την επιλογή για να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια αξιόπιστη ταξιδιωτική εμπειρία και σταθερότητα για τις αεροπορικές εταιρείες», τονίζουν οι αρχές του αεροδρομίου