Την αρωγή της G20 για την ενίσχυση του πλαισίου αναδιάρθρωσης του χρέους για τις φτωχές χώρες, ζητεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, καθώς αυξάνονται οι κίνδυνοι χρεοκοπίας, αλλά και απαιτήσεις για ευκολότερους όρους χρέους.

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις είπε στους δημοσιογράφους ότι το Ταμείο αναμένει από τους οικονομικούς ηγέτες της G20 την επόμενη εβδομάδα να υποβάλουν προτάσεις για το θέμα αυτό.

Η υιοθέτηση αυτών των διατάξεων θα εξοπλίσει καλύτερα το ΔΝΤ, την Παγκόσμια Τράπεζα και άλλα ιδρύματα για να χειριστούν την αυξημένη ζήτηση για αναδιαρθρώσεις του χρέους, ιδιαίτερα φέτος μετά από σχεδόν δύο χρόνια αναστολής της επίσημης διμερούς εξυπηρέτησης του χρέους για τις φτωχές χώρες που έληξε στα τέλη του 2021.

«Είναι κρίσιμο όλοι οι συμμετέχοντες — πιστωτές και οφειλέτες — να παίξουν τον ρόλο τους όσο το δυνατόν πληρέστερα», είπε ο Ράις.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Meta: Γιατί μπλόκαρε την ενημέρωση στον Καναδά
Διεθνή |

Πώς το μπλοκάρισμα ελλοχεύει κινδύνους για την ενημέρωση - Τι έγινε στον Καναδά

Το μπλοκάρισμα των συνδέσμων ειδήσεων έχει οδηγήσει σε βαθιές και ανησυχητικές αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο οι Καναδοί χρήστες του Facebook ασχολούνται με πληροφορίες σχετικά με την πολιτική - και όχι μόνο...