Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για τον πληθωρισμό στις Ηνωμένες Πολιτείες, δείχνουν πόσο έχει επιβαρυνθεί ο προϋπολογισμός των νοικοκυριών, σχολίασε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, προσθέτοντας ότι η κυβέρνησή του χρησιμοποιεί «κάθε εργαλείο» που διαθέτει για να αντιμετωπίσει το ζήτημα.

«Χρησιμοποιήσαμε κάθε εργαλείο που έχουμε στη διάθεσή μας, και ενώ τα σημερινά στοιχεία είναι μια υπενθύμιση ότι τα νοικοκυριά πιέζονται σημαντικά, υπάρχουν επίσης ενδείξεις ότι θα ανταπεξέλθουμε σε αυτήν την πρόκληση» υπογράμμισε ο Μπάιντεν.

Ο Αμερικανός πρόεδρος είπε επίσης ότι, σύμφωνα με τις προβλέψεις ο πληθωρισμός θα υποχωρήσει μέχρι το τέλος του 2022, τονίζοντας ότι οι πολιτικές της κυβέρνησής του οδήγησαν σε μείωση των νέων αιτήσεων ανεργίας, κάτι που περιέγραψε ως ένδειξη «πραγματικής προόδου»

«Και ευτυχώς είδαμε θετική αύξηση των πραγματικών μισθών τον περασμένο μήνα και συγκράτηση στις τιμές των αυτοκινήτων, οι οποίες αποτελούν περίπου το ένα τέταρτο του μετρούμενου πληθωρισμού τον περασμένο χρόνο» επεσήμανε.

Τον Ιανουάριο ο πληθωρισμός, εκτοξεύτηκε στο 7,5%, σε ποσοστό μεγαλύτερο από αυτό που προέβλεπαν οι αναλυτές, και ανήλθε στα υψηλότερα επίπεδα από τον Φεβρουάριο του 1982.

Οι αναλυτές προέβλεπαν αύξηση στο 7,2%. Σε μηνιαία βάση, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 0,6%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή