Η ακρίβεια καταγράφεται ως το κυριότερο πρόβλημα που απασχολεί τους πολίτες σε ποσοστό 47% ενώ στη δεύτερη θέση είναι η πανδημία με μόλις 24%.

Σε δημοσκόπηση της εταιρείας Marc για λογαριασμό του ΑΝΤ1 που πραγματοποιήθηκε το διάστημα 8-12 Φεβρουαρίου προκύπτουν επίσης ενδιαφέροντα πολιτικά ευρήματα.

Το ΚΙΝΑΛ αναδεικνύεται πρώτο κόμμα στους ψηφοφόρους που αυτοχαρακτηρίζονται ως «κεντρώοι», ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι δεύτερος σε δημοφιλία πολιτικός αρχηγός ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται 16 μονάδες του Αλέξη Τσίπρα που βρίσκεται στην τρίτη θέση στη δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών.

Σε ότι αφορά την πρόθεση ψήφου η ΝΔ προηγείται με 10,5 μονάδες του ΣΥΡΙΖΑ, συγκεντρώνοντας 31,5% έναντι 21% του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενώ το ΚΙΝΑΛ στην τρίτη θέση συγκεντρώνει 14,6%.

Το 42,4% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ θέλουν συγκυβέρνηση με το ΚΙΝΑΛ, με το 44% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ να τάσσεται υπέρ μιας αυτοδύναμης κυβέρνησης του κόμματος.

Συντριπτικά πλειοψηφικό είναι το ποσοστό των ψηφοφόρων της ΝΔ (79,4%) που θέλουν αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ.

Στο ΚΙΝΑΛ πλειοψηφική είναι η θέση υπέρ μιας κυβέρνησης με βασικό κορμό τη ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ. Υπέρ αυτής της άποψης τάσσεται το 28,2% του ΚΙΝΑΛ. Τρίτη επιλογή με 16,2% είναι για τους ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ μια συγκυβέρνηση με το ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 16,6% θέλει αυτοδυναμία του ΚΙΝΑΛ.









Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα