Μετά από την ιδιαίτερα υψηλή μεταβλητότητα που χαρακτήρισε το 2020 λόγω της πανδημίας, η πλειοψηφία των περιουσιακών στοιχείων – ιδιαίτερα των πιο επικίνδυνων – κινήθηκε εντυπωσιακά για το 2021.

Το Bitcoin αναδείχθηκε πρωταθλητής των επενδύσεων με την εντυπωσιακή απόδοση του 59.8%, ενώ στις επόμενες θέσεις κατατάχθηκαν το πετρέλαιο με 56.4% και ο δείκτης εμπορευμάτων S&P GSCI με 37.1%, καθώς οι τιμές των αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων αυξήθηκαν σημαντικά.

Οι τιμές των ακινήτων εκτινάχθηκαν κατά 35.1% σύμφωνα με τον δείκτη Dow Jones Real Estate Index και οι τιμές των μετοχών που απαρτίζουν τον δείκτη Standard and Poor’s 500 ανέβηκαν κατά μέσο όρο 26.9%.

Την χειρότερη επίδοση πέτυχε το ασήμι με -11.7%, ο δείκτης MSCI των αναδυόμενων αγορών με απώλειες 5.5% και ο χρυσός με απώλειες 3.6%.

Πηγή Infographic: VisualCapitalist.com

Οι προσδοκώμενες αυξήσεις των επιτοκίων στις Η.Π.Α. αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από ιδιώτες και θεσμικούς επενδυτές, ενώ απομένει να δούμε και τις μελλοντικές επιπτώσεις τους σε όλο το εύρος των εναλλακτικών επενδύσεων.

Και προσοχή… οι παρελθούσες αποδόσεις δεν είναι ενδεικτικές των μελλοντικών!

Άρθρο του Ινστιτούτου Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού 

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Experts