Με κέρδη κινείται σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο ακολουθεί το θετικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί και στις διεθνείς αγορές μετά τη συμφωνία για συνάντηση μεταξύ του προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, και του Ρώσου ομόλογού του, Βλαντιμίρ Πούτιν, ώστε να βρεθεί λύση στο ουκρανικό ζήτημα. Οι γεωπολιτικές πιέσεις που εκδηλώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα σήμερα εκλείπουν, αν και το κλίμα παραμένει εύθραυστο.

Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης κινείται με κέρδη 0,62% στις 961,81 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 3 εκατ. ευρώ, με την πλειονότητα των τίτλων να βρίσκεται σε θετικά εδάφη. Βέβαια, οι διαθέσεις ανάληψης ρίσκου, εάν δεν υπάρχει σαφής πρόοδος στο γεωπολιτικό μέτωπο της Ουκρανίας, δεν έχουν αποκατασταθεί στην παρούσα, με την αγορά όμως να επιβεβαιώνει για ακόμη μία φορά ότι μπορεί να διατηρήσει τα επίπεδα, κόντρα στην έντονη διεθνή αβεβαιότητα.

Πέραν όμως το γεγονός ότι το βλέμμα είναι στραμμένο, όπως είναι αναμενόμενο, στις διεθνείς εξελίξεις, τα αποτελέσματα του δ’ τριμήνου επιστρέφουν στο προσκήνιο αυτήν την εβδομάδα, αρχής γενομένης από αύριο, 22/2. Βέβαια, αυτό που επισημαίνεται είναι ότι ο τόνος που θα δείξει πολλά είναι από την Τρίτη, δεδομένου ότι τη Δευτέρα οι Αμερικανικές Αγορές θα παραμείνουν κλειστές, λόγω της αργίας του Προέδρου.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, η Quest, η ΕΥΔΑΠ και η Πειραιώς ξεχωρίζουν με τα κέρδη τους, αφού αυτά ξεπερνούν το 2%, ενώ άνω του 1% είναι η άνοδος σε Alpha Bank, Motor Oil, Eurobank και Εθνική. Θετική είναι και η συμβολή των ΔΕΗ, ΟΤΕ, Ελλάκτωρ, Coca Cola, Aegean, Ελληνικά Πετρέλαια και Βιοχάλκο, ενώ στον αντίποδα, ήπια πτωτικά κινούνται οι Jumbo, ΟΠΑΠ, Σαράντης και Μυτιληναίος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών