Ισχυρές είναι πιέσεις που δέχονται οι αγορές παγκοσμίως, στο περιθώριο της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, ενώ επιχειρήσεις γίνονται τόσο στο Κίεβο όσο και στα κεντρικά και νότια της χώρας.

Στο επίκεντρο βρίσκεται το πετρέλαιο, με τα συμβόλαια να σημειώνουν κέρδη 4,36% στα 96,12 δολάρια, καθώς οι ανησυχίες εστιάζουν στο ότι η εφοδιαστική αλυσίδα θα διαταραχθεί.

Πάνω από τα 101 δολάρια κινείται και το brent, για πρώτη φορά από το 2014, καθώς σημειώνει κέρδη 4,3%.

Απώλειες που ξεπερνούν το 10% σημειώνει και το ρωσικό ρούβλι, το οποίο διαπραγματεύεται στα 89,89 ρούβλια/δολάριο, ενώ το Χρηματιστήριο της Μόσχας επανήλθε στη διαπραγμάτευση με βουτιά 31%.

Διαβάστε επίσης: «Έκρηξη» στις τιμές φέρνει το ράλι του πετρελαίου σε υψηλά επταετίας

Σημαντικές απώλειες σημειώνουν και τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης στην Ευρώπη, με εκείνα στον Euro Stoxx 50 και στον DAX να χάνουν πάνω από 3,5%. Τα futures των δεικτών της Wall Street υποχωρούν 2%.

Ισχυρές οι πιέσεις στις ασιατικές αγορές

Ισχυρές ήταν οι πιέσεις σήμερα και στις ασιατικές αγορές. Στην Ιαπωνία, ο Nikkei 225 υποχώρησε κατά 2,20%, ενώ ο Topix υποχώρησε κατά 1,75%.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημείωσε απώλειες 2,78% και ο Kosdaq σημείωσε πτώση 3,29%. Η Τράπεζα της Κορέας διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια στο 1,25% στη συνεδρίασή της την Πέμπτη. Ωστόσο, προέβλεψε ότι ο πληθωρισμός των τιμών καταναλωτή θα είναι «ουσιαστικά πάνω από το 3% για μεγάλο χρονικό διάστημα».

Διαβάστε επίσης: Ρωσία: Το χρηματιστήριο της Μόσχας άνοιξε με «βουτιά» σχεδόν 14%

Το Shanghai Composite στην ηπειρωτική Κίνα υποχώρησε 0,89% και ο Shenzhen σημείωσε πτώση 1,37%. Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ υποχώρησε περισσότερο από 3%.

Οι μετοχές της κινεζικής εταιρείας τεχνητής νοημοσύνης SenseTime Group σημείωσαν βουτιά 10,7% μετά την ανακοίνωση της Hang Seng ότι η στάθμισή της στον δείκτη Hang Seng Tech όταν συμπεριληφθεί τον Μάρτιο θα ήταν 0,24%, από 3,94% προηγουμένως.

Βουτιά 8% στο Bitcoin

Ισχυροί είναι και οι κλυδωνισμοί που δέχονται τα κρυπτονομίσματα σήμερα, στο περιθώριο της επίθεσης της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Το Bitcoin υποχωρεί περισσότερο από 8% στα 34.702,18 δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία του Coindesk, φτάνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο του τελευταίου μήνα. Το Ether σημειώνει βουτιά περισσότερο από 12% στα 2.325,18 δολάρια.

Περισσότερα από 150 δισεκατομμύρια δολάρια έχουν εξαλειφθεί από ολόκληρη την αγορά κρυπτονομισμάτων τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με στοιχεία του Coinmarketcap. Η πτώση των τιμών των κρυπτονομισμάτων έρχεται καθώς οι παγκόσμιες αγορές μετοχών βρίσκονται σε ελεύθερη πτώση μετά τη στρατιωτική επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές