H Ουκρανία έχει δεσμευτεί ότι δεν θα παραδοθεί στη Ρωσία, καθώς διεξάγονται συνομιλίες μεταξύ αντιπροσώπων και από τις δύο χώρες μετά από ημέρες συγκρούσεων σε ολόκληρη τη χώρα .

«Η Ουκρανία είναι έτοιμη να συνεχίσει να αναζητά μια διπλωματική λύση, αλλά δεν είναι έτοιμη να παραδοθεί ή να συνθηκολογήσει», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα στο CNBC.

Οι δηλώσεις του έρχονται την ώρα που Ουκρανοί και Ρώσοι αξιωματούχοι πραγματοποιούν συνομιλίες στα σύνορα με τη Λευκορωσία, με στόχο την αποκλιμάκωση των εχθροπραξιών μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία την περασμένη εβδομάδα.

«Είμαι διπλωμάτης, πρέπει να πιστεύω στην επιτυχία των συνομιλιών, αλλά ταυτόχρονα ο κύριος στόχος μου ως διπλωμάτης τώρα είναι να επιβάλω περισσότερες κυρώσεις στη Ρωσία, να φέρω περισσότερα όπλα στην Ουκρανία και να απομονώσω τη Ρωσία όσο μπορούμε στη διεθνή σκηνή, επομένως είμαι επικεντρωμένος σε αυτό το κομμάτι της διπλωματίας», είπε προσθέτοντας ότι « δεν αντιστεκόμαστε μόνο για τους εαυτούς μας αλλά για την παγκόσμια τάξη όπως την ξέρουμε όλοι».

Ο Κουλέμπα είπε ότι οι απλοί Ρώσοι θα επωμιστούν το κύριο βάρος της αστάθειας του ρωσικού νομίσματος, σημειώνοντας ότι «ο λαός της Ρωσίας είναι σοκαρισμένος και έχει ήδη συνειδητοποιήσει πόσο υποφέρει ήδη από αυτήν την αδικαιολόγητη επίθεση που πυροδότησε ο Πρόεδρος Πούτιν».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα