Σήμερα, η Ευρωπαϊκή  Επιτροπή ανακοίνωσε τις 20 καινοτόμες νεοφυείς και αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις που θα λάβουν χρηματοδοτική στήριξη ύψους 50.000 ευρώ η καθεμία στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας EIT Community Booster, την οποία δρομολόγησε το Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας (ΕΙΤ) σε συνεργασία με πέντε από τις Κοινότητες Γνώσης και Καινοτομίας του.

Οι επιτυχόντες επελέγησαν ανάμεσα από 1.029 υποψηφίους από 37 χώρες, για να αποτελέσουν μοχλό βιώσιμης αλλαγής και να βελτιώσουν την γενικότερη ποιότητα ζωής των Ευρωπαίων πολιτών στο πλαίσιο του μετασχηματισμού του Νέου Ευρωπαϊκού Μπάουχαους.

Η κ. Μαρίγια Γκαμπριέλ, Επίτροπος Καινοτομίας, Έρευνας, Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Νεολαίας δήλωσε σχετικά: «Το Νέο Ευρωπαϊκό Μπάουχαους γίνεται πραγματικότητα και είναι έτοιμο να φέρει τους φιλόδοξους στόχους της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας στους χώρους, στις πόλεις και στα σπίτια όπου ζούμε. H επιλογή των επιχειρήσεων αυτών είναι μόνο η αρχή. Με τη στήριξη του ΕΙΤ, περισσότεροι φορείς καινοτομίας και επιχειρηματίες θα εμπλουτίσουν και θα μεταμορφώσουν τους χώρους διαβίωσης και τις εμπειρίες μας.»

Η πρωτοβουλία EIT Community Booster ανακοινώθηκε το 2021 για τη στήριξη 20 επιχειρήσεων με χρηματοδότηση από τον προϋπολογισμό των δραστηριοτήτων της κοινότητας του EIT και του Νέου Ευρωπαϊκού Μπάουχαους, ύψους 5 εκατ. ευρώ για το 2021-2022. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στον κατάλογο των επιλεγμένων επιχειρήσεων και στο δελτίο Τύπου του ΕΙΤ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Κρατικό επενδυτικό ταμείο Νορβηγίας: Αρκετά μεγάλη «φούσκα στις μετοχές τεχνολογίας
Διεθνή |

«Φούσκα» στις μετοχές τεχνολογίας - Τι είπε ο διαχειριστής του κολοσσιαίου νορβηγικού κρατικού ταμείου

Υπάρχει σαφώς αρκετά μεγάλη “φούσκα” στον τομέα της τεχνολογίας, δηλώνει ο CEO της Norges Bank Investment Management που διαχειρίζεται το κρατικό επενδυτικό ταμείο της Νορβηγίας