Στα υψηλότερα επίπεδα του τελευταίου μήνα εκτινάχθηκαν τη Δευτέρα, οι τιμές του χρυσού, καθώς οι ανησυχίες για τις οικονομικές επιπτώσεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία και ο αυξανόμενος πληθωρισμός ευνοούν τις τοποθετήσεις στο ασφαλές επενδυτικό καταφύγιο.

Ο χρυσός spot διαπραγματευόταν στα 1.993,28 δολάρια ανά ουγγιά, το υψηλότερο επίπεδό του από τις 11 Μαρτίου. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού στις ΗΠΑ εκτινάχθηκαν 1,2% στα 1.997,70 δολάρια ανά ουγγιά.

«Η ανοδική δυναμική του Bullion πρόκειται να συνεχιστεί όσο οι αγορές τροφοδοτούνται με μια σταθερή ροή αρνητικών τίτλων που σχετίζονται με μια σκοτεινή παγκόσμια προοπτική», δήλωσε ο Han Tan, επικεφαλής αναλυτής αγοράς στην Exinity.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία μέχρι στιγμής δεν έχει δείξει σημάδια χαλάρωσης, έχει επιβαρύνει την εκτίναξη του πληθωρισμού και έχει μειώσει τις προοπτικές παγκόσμιας ανάπτυξης. Αρκετές μεγάλες τράπεζες της Wall Street έχουν εκφράσει ανησυχίες ότι τα επιθετικά μέτρα αυστηροποίησης της πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ θα μπορούσαν να επιφέρουν ύφεση.

Η οικονομία της Κίνας επιβραδύνθηκε τον Μάρτιο, καθώς η κατανάλωση, τα ακίνητα και οι εξαγωγές επλήγησαν σκληρά, καθώς οι σαρωτικοί περιορισμοί του Covid-19 και ο πόλεμος στην Ουκρανία επηρέασαν τον κορυφαίο καταναλωτή χρυσού στον κόσμο.

«Από τεχνική άποψη, ο χρυσός σποτ μπορεί να αντιμετωπίσει μικρή αντίσταση μόλις φτάσει στα βόρεια των 2.000 δολαρίων… Ωστόσο, η ικανότητα του χρυσού να διατηρεί το κεφάλι του πάνω από τα 2.000 δολάρια μπορεί να ενταθεί μόλις οι πραγματικές αποδόσεις εισέλθουν σε θετικό έδαφος», πρόσθεσε ο Ταν.

Ο χρυσός θεωρείται ασφαλής αποθήκη αξίας σε περιόδους πολιτικής και οικονομικής κρίσης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές