Στα χαμηλότερα επίπεδα του τελευταίου μήνα υποχωρεί η τιμή του χρυσού, καθώς η Μόσχα ανακοίνωσε ότι θα μειώσει δραστικά τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της στο Κίεβο. Η τιμή του παλλάδιου «βουτά» κατά 9%. Η αντίδραση της αγοράς πολύτιμων μετάλλων ήταν άμεση, αφού ο χρυσός λειτουργεί ως ασφαλές καταφύγιο για τους επενδυτές σε περιόδους κρίσεις. Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, ο χρυσός έσπασε το φράγμα των 2.000 δολαρίων.

Η τιμή του πολύτιμου μετάλλου σημειώνει πτώση 1,37% και διαμροφώνεται στα 1.896,81 δολάρια η ουγγιά. Υποχώρησε δηλαδή κάτω από το ψυχολογικό όριο των 1.900 μονάδων που έθεταν αναλυτές της αγοράς, νωρίτερα στη διαπραγμάτευση. Ο χρυσός υποχωρούσε μόλις 0,5%,  καθώς οι επενδυτές παρακολουθούσαν την πορεία των διαπραγματεύσεων ανάμεσα σε Ουκρανία και Ρωσία. Η είδηση όμως που ήλθε δια στόματος του Ρώσου αναπληρωτή υπουργού  Άμυνας Αλεξάντερ Φόμιν, ο οποίος  επιβεβαίωσε ότι η χώρα του «θα μειώσει ριζικά, κατά περιόδους, τη στρατιωτική δραστηριότητα»,σε δύο μέτωπα – Κίεβο και Τσερνίχιβ.

Η είδηση οδήγησε σε περαιτέρω υποχώρηση των διεθνών τιμών του πετρελαίου, μετά τη χθεσινή βουτιά κατά περίπου 7% και ο μαύρος χρυσός πέφτει κάτω από 100 δολάρια το βαρέλι.

Το ασήμι υποχώρησε 2,6% στα 24,19 δολάρια ανά ουγγιά και η πλατίνα υποχώρησε 2,5% στα 959,96 δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές