Πάνω από 700 κρουαζιερόπλοια θα προσεγγίσουν φέτος τα λιμάνια της χώρας μας εκ των οποίων τα 570 θα κάνουν home porting με προφανή τα οφέλη για τις τοπικές οικονομίες, δεδομένου ότι Home porting σημαίνει τετραπλάσια έσοδα σε κάθε περιοχή.

Τα παραπάνω τονίστηκαν πριν από λίγο σε εκδήλωση στο λιμάνι του Λαυρίου που διοργάνωσε η Celestyal Cruises με την ευκαιρία την έναρξης του φετινού προγράμματος κρουαζιέρας της εταιρείας από το εν λόγω λιμάνι.

Η Celestyal Cruises θα πραγματοποιεί με home port το Λαύριο κρουαζιέρες τριών και τεσσάρων ημερών προς τα ελληνικά νησιά και την Τουρκία, με το κρουαζιερόπλοιο Celestyal Olympia να ξεκινάει αύριο το πρώτο του ταξίδι με πολύ ικανοποιητική πληρότητα καθώς θα φιλοξενήσει 1200 επιβάτες με μία συνολική μεταφορική ικανότητα 1.800 επιβατών.

Δημιουργία πλατφόρμας ηλεκτρονικής berth alocation

Μιλώντας στην εκδήλωση ο Υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτακης τόνισε ότι το 2022 θα είναι ένα πολύ καλό έτος για την κρουαζιέρα η οποία ετοιμάζεται για ένα καλό ξεκίνημα.

Ο Υπουργός έδωσε και μια είδηση ανακοινώνοντας για τη δημιουργία μιας πλατφόρμας ηλεκτρονικής berth alocation ώστε να διευκολύνεται η πρόσβαση των κρουαζιερόπλοιων στα διαφορά λιμάνια της χώρας. Αναφερόμενος στο λιμάνι του Λαυρίου τόνισε ότι βρίσκεται στο τελικό στάδιο η κατασκευή πέντε πλωτών προβλητών.

Η πόλη του Λαυρίου ως τουριστικός προορισμός

Η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θέλει να φέρει τη χώρα ένα βήμα μπροστά και στον θαλάσσιο τουρισμό όπου πέρυσι σύμφωνα με τα στοιχεία της ΤτΕ κατέγραψε άνοδο εσόδων 1900% το 2021 σε σύγκριση με το 2020.

Η κα. Ζαχαράκη υπογραμμισε την ευκαιρία που ανοίγεται για την πόλη Λαυρίου ως τουριστικού προορισμού από τους 70.000 τουρίστες που θα επιεφθουν το Λαύριο για να ξεκινήσουν από εκεί μια κρουαζιέρα με την Celestyal.

Το λιμάνι του Λαυρίου λιμάνι εκκίνησης για 62 κρουαζιέρες

Ο επιχειρησιακός διευθυντής της Celestyal Cruises κ. Γιώργος Κουμπενάς τόνισε ότι η Celestyal είναι δυστυχώς η μοναδική εταιρεία κρουαζιέρας που εδρεύει στην Ελλάδα.

Το 2021 φιλοξένησε 120.000 τουρίστες από 140 χώρες με το συνολικό αποτύπωμα της στην ελληνική κρουαζιέρα να πλησιάζει τα 133 εκατ. ευρώ. Για το 2022, συμπλήρωσε ότι 62 κρουαζιέρες θα έχουν λιμάνι εκκίνησης το Λαύριο. Τα οφέλη για την πόλη του Λαυριου θα είναι σημαντικά καθως έρευνες έχουν αποδείξει ότι ο τουρίστας της κρουαζιέρας αφήνει 400 ευρώ ανά επιβάτη με βάση το λιμάνι ενώ ένας στους τρεις επιβάτες επιστρέφει για διακοπές.

Ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Ναυτιλίας κ. Βαγγέλης Κυριαζόπουλος υπογράμμισε ότι το Λαύριο έχει χαρακτήρα που πρέπει να κρατήσει και να αναδείξει το βιομηχανικό χαρακτήρα μαζί με τον τουριστικό και να μην γίνει Ντίσνεϊλαντ.

Τέλος ο Δήμαρχος Λαυρίου Δημήτρης Λουκάς εξέφρασε την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι η Celestyal Cruises επέλεξε το Λαύριο για home porting ενώ οπως δήλωσε στον ot.gr ο Δήμος θα δρομολογήσει πούλμαν VIP προκειμένου οι τουρίστες να μπορούν πριν την αναχώρηση να επισκέπτονται διάφορα αξιοθέατα της πόλης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Λιμάνια
ΟΛΘ Α.Ε.: Αυξημένες επιδόσεις το 2023 με ρεκόρ διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων
Επιχειρήσεις |

Αυξημένες επιδόσεις το 2023 για τον ΟΛΘ - Σε «ΜΕΤΚΑ - ΤΕΚΑΛ» το έργο του 6ου προβλήτα

Στον τερματικό σταθμό εμπορευματοκιβωτίων, σημειώθηκε αύξηση άνω του 12% (στα € 59,8 εκατ.), ενώ στους τομείς εκμετάλλευσης χώρων και επιβατικής κίνησης σημειώθηκαν αυξήσεις 18,2% και 31,3% αντίστοιχα