Ομάδα παρέμβασης στον τομέα του φυσικού αερίου και ένα σύστημα παρακολούθησης για την έγκαιρη ανίχνευση μιας επικείμενης έλλειψης ηλεκτρικής ενέργειας, δημιουργεί η ελβετική κυβέρνηση, καθώς προετοιμάζεται για την πιθανότητα «σοβαρών» ελλείψεων ηλεκτρικής ενέργειας.

Η ελβετική κυβέρνηση άρχισε να καταρτίζει σχέδια τον Απρίλιο για πιθανή έλλειψη φυσικού αερίου στον απόηχο της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, λέγοντας ότι αναπτύσσονται μέτρα που κυμαίνονται από την έκκληση προς το κοινό να μειώσει την κατανάλωση έως την πιθανή μείωση της ηλεκτρικής ενέργειας σε περίπτωση κρίσης.

Τώρα έχει αναθέσει στον εθνικό φορέα εκμετάλλευσης δικτύου Swissgrid να αναπτύξει και να λειτουργήσει ένα νέο σύστημα παρακολούθησης για την παρακολούθηση των εξελίξεων στον εφοδιασμό ηλεκτρικής ενέργειας, το οποίο, όπως είπε, θα λειτουργήσει μέχρι τα τέλη του 2022.

«Το σύστημα παρακολούθησης είναι να παρέχει πληροφορίες για την τρέχουσα κατάσταση της προσφοράς και της αγοράς στην Ελβετία, καθώς και αναλύσεις της αυτοπρομήθειας», ανέφερε το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικονομικών Υποθέσεων, Εκπαίδευσης και Έρευνας.

«Ειδικά, έχει σκοπό να δείξει πόσο καιρό η Ελβετία θα μπορούσε να εξασφαλίσει την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας χωρίς εισαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας».

Η κυβέρνηση ανέθεσε επίσης στην ένωση βιομηχανίας φυσικού αερίου της χώρας, VSG, να σχηματίσει έναν νέο οργανισμό παρέμβασης στην κρίση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή