Η αεροπορική επιβατική κίνηση στο Ντουμπάι μπορεί να φτάσει σε επίπεδα προ της πανδημίας το 2024, δηλαδή έναν χρόνο νωρίτερα από ό,τι αναμενόταν μέχρι πρότινος, όπως δήλωσε ο CEO της Dubai Airports, Πολ Γκρίφιθς. «Καταγράψαμε 13,6 εκατομμύρια επιβάτες το πρώτο τρίμηνο [στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντουμπάι]. Αυτό μας αναγκάζει να αναθεωρήσουμε την πρόβλεψή μας για το έτος», δήλωσε στο CNBC την Τετάρτη, κάνοντας λόγο για ένα «εξαιρετικά ενθαρρυντικό» αποτέλεσμα.

«Αρχικά, σκεφτήκαμε το 2025, αλλά είναι πολύ πιθανό να επιστρέψουμε στα προ Covid επίπεδα, ίσως ήδη από το πρώτο ή το δεύτερο τρίμηνο του 2024», πρόσθεσε.

Ο αριθμός των επιβατών του πρώτου τριμήνου για το 2022 αυξήθηκε κατά σχεδόν 140% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2021 και αντιπροσωπεύει μια αύξηση κατά 15,7% σε σχέση με το τελευταίο τρίμηνο του 2021, όπως ανακοίνωσε η Dubai Airports.

Μείωση στην πανδημία

Η εναέρια κυκλοφορία μειώθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αλλά το διεθνές αεροδρόμιο του Ντουμπάι παρέμεινε το πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο για διεθνείς επιβάτες το 2020 και το 2021, σύμφωνα με το Διεθνές Συμβούλιο Αεροδρομίων (ΑCI).

Το συγκεκριμένο αεροδρόμιο εξυπηρέτησε 29,1 εκατομμύρια επιβάτες το 2021 και 25,9 εκατομμύρια το 2020. Ο Γκρίφιθς αναμένει η κίνηση να φτάσει τα 58,3 εκατομμύρια επιβάτες φέτος — πολύ μακριά από τους αριθμούς πριν από την πανδημία, όταν το αεροδρόμιο εξυπηρέτησε 86,4 εκατομμύρια πελάτες το 2019.

Η Dubai Airports, η οποία ανήκει στην κυβέρνηση της πόλης, διαχειρίζεται το Dubai International και το Dubai World Central Airports στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Τα ταξίδια μεταξύ του Ντουμπάι και του υπόλοιπου κόσμου, ή η κίνηση από σημείο σε σημείο, έχουν ανακάμψει «απίστευτα έντονα», είπε ο Γκρίφιθς.

«Ορισμένοι από τους επισκέπτες στο Ντουμπάι στην πραγματικότητα συμβάλλουν στην αύξηση των αριθμών επισκεψιμότητας από σημείο σε σημείο σε περισσότερο από το 100% των επιπέδων πριν από την Covid», εξήγησε.

Αργή η παγκόσμια ανάκαμψη

Η ανάκαμψη στην αγορά αερομεταφορών ήταν πιο αργή και βρίσκεται περίπου στο 60% των επιπέδων του 2019.

Ορισμένες αγορές όπως αυτές της Νοτιοανατολικής Ασίας και της Ωκεανίας έκλεισαν τα σύνορά τους για μια περίοδο, αλλά αρχίζουν να τα ανοίγουν ξανά τώρα.

«Ελπίζουμε λοιπόν ότι, κατά τη διάρκεια του Μαΐου, θα δούμε ανάκαμψη στην κινεζική ταξιδιωτική αγορά, περαιτέρω ενίσχυση στην Ωκεανία και όλες οι παραδοσιακές αγορές που είναι πολύ καλές για εμάς στον τομέα της μετεπιβίβασης θα επανέλθουν στην προηγούμενη ισχύ τους», είπε π Γκρίφιθς.

Να σημειωθεί ότι η Κίνα εξακολουθεί να τηρεί την πολιτική της για μηδενικό Covid και επέβαλε αυστηρούς περιορισμούς για την αντιμετώπιση εστιών στη Σαγκάη και το Πεκίνο τις τελευταίες εβδομάδες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή