Τη σημασία της τελωνειακής συνεργασίας Ελλάδας – Βόρειας Μακεδονίας για «τη διευκόλυνση του εμπορίου και τη λεγόμενη ήπια συνδεσιμότητα (soft connectivity)» εξέφρασε ο πρόεδρος της Enterprise Greece, Ιωάννης Σμυρλής, τονίζοντας παράλληλα την αναγκαιότητα για πλήρη αξιοποίηση του Οικονομικού και Επενδυτικού Σχεδίου της ΕΕ για τα Δυτικά Βαλκάνια και εκφράζοντας την πλήρη στήριξη της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή προοπτική της Βόρειας Μακεδονίας.

Επέκταση των Πράσινων Λωρίδων

Απευθύνοντας χαιρετισμό σε webinar για την ενίσχυση τελωνειακής συνεργασίας Ελλάδας – Βόρειας Μακεδονίας, ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του ΥΠΕΞ αναφέρθηκε επίσης στην πρωτοβουλία που υποστηρίζει η ελληνική κυβέρνηση για την επέκταση των Πράσινων Λωρίδων στα σύνορα Δυτικών Βαλκανίων κρατών μελών της ΕΕ και στην πρόοδο που έχει συντελεστεί επί του συγκεκριμένου θέματος χάρη στη συνεργασία των Τελωνειακών Διοικήσεων Ελλάδας και Βόρειας Μακεδονίας.

Τέλος, ο κ. Σμυρλής τόνισε την ανάγκη για συνέργειες μεταξύ των δύο χωρών με στόχο τη διευκόλυνση του εμπορίου και των μεταφορών.

Χαιρετισμός από τα Σκόπια

Το webinar χαιρέτισε επίσης ο αρμόδιος για θέματα οικονομίας αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Βόρειας Μακεδονίας, κος Fatmir Bytyqi, ενώ είχαν την ευκαιρία να το παρακολουθήσουν εκπρόσωποι εταιρειών που δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά στις δύο χώρες.

Τη διαδικτυακή συνάντηση συνδιοργάνωσαν το Γραφείο ΟΕΥ της ελληνικής πρεσβείας στα Σκόπια και η Τελωνειακή Διοίκηση της Βόρειας Μακεδονίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία