Υποχωρούν σήμερα οι τιμές των ελληνικών ομολόγων με αποτέλεσμα να διευρύνεται το περιθώριο (spread) έναντι των γερμανικών. Η απόδοση του 1οετούς ομολόγου ανήλθε σε 3,73%, ενισχυμένη κατά 13 μονάδες βάση. Η απόδοση του 1οετούς γερμανικού ομολόγου διαμορφώθηκε σε 0,97, με αποτέλεσμα το spread να διευρυνθεί  σε 2,76% έναντι 2,65% που έκλεισε την Παρασκευή.  Στην εγχώρια αγορά καταγράφηκαν συναλλαγές αξίας 250 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 114 αφορούσαν εντολές αγοράς.

Πέρα από τις συναλλαγές που σημειώθηκαν στην ελληνική αγορά ομολόγων η χώρα άντλησε 500 εκατ. ευρώ, μέσω επανέκδοσης 10ετούς ομολόγου. Σύμφωνα με τον ΟΔΔΗΧ, σήμερα διενεργήθηκε επανέκδοση μέσω δημοπρασίας Ελληνικών τίτλων 3,90%, λήξεως 30 Ιανουαρίου 2033, ύψους 500 εκατομμυρίων Ευρώ. Η δημοπρασία πραγματοποιήθηκε μέσω των Βα­σικών Διαπραγματευτών Αγοράς (Primary Dealers).

Το ευρώ κινείται ανοδικά σε σχέση με το δολάριο, μετά την ανάρτηση της Κριστίν Λαγκάρντε σε blog, όπου ανέφερε ότι η ΕΚΤ θα προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων τον Ιούλιο (κάτι που ήδη έχει προεξοφληθεί από την αγορά), ενώ προανήγγειλε το τέλος των αρνητικών επιτοκίων στο τέλος του τρίτου τριμήνου. Νωρίς το απόγευμα το ευρώ διαπραγματευόταν στα 1,0667 δολ. από τα 1,0656 δολ. που άνοιξε η αγορά.

Η ενδεικτική τιμή που για την ισοτιμία ευρώ/δολ. που ανακοίνωσε η ΕΚΤ διαμορφώθηκε στα 1,0659 δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές