Θέματα ενίσχυσης της αλιείας και της προστασίας του θαλασσίου περιβάλλοντος συζήτησαν ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σίμος Κεδίκογλου με τη διοίκηση του Ελληνικού Ινστιτούτου Ναυτικής Τεχνολογίας (ΕΛΙΝΤ).

Στη συνάντηση συμμετείχε ο πρόεδρος του ΕΛΙΝΤ, Νικόλαος Λιάπης και τα μέλη Γιώργος Βοζίκης, Χρήστος Γεωργουσόπουλος και Γιώργος Κοτρέλ.

Ο υφυπουργός αξίωσε τη συμβολή και την αρωγή του Ινστιτούτου στην υποβολή προτάσεων αναφορικά με το ζήτημα της αντικατάστασης των πεπαλαιωμένων μηχανών σε αλιευτικά σκάφη με νέες και σύγχρονες με στόχο τη χαμηλή εκπομπή ρύπων και την υψηλή αξιοπιστία και απόδοση.

«Θα καταφέρουμε να πετύχουμε κοινοτική χρηματοδότηση και σε συνεργασία με τις Τράπεζες, δε θα απαιτείται ίδια συμμετοχή των αλιέων. Θέλουμε ‘καθαρούς’ με οικολογικό αποτύπωμα, κινητήρες», τόνισε ο υφυπουργός.

Ακολούθως, ο κ. Κεδίκογλου υπογράμμισε την ανάγκη εφαρμογής άμεσων λύσεων για το πρόβλημα της υπεραλίευσης. «Προτεραιότητα του Πρωθυπουργού και δική μου είναι η προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος, προκειμένου να προστατέψουμε τα ιχθυαποθέματα και παράλληλα να ενισχύσουμε το εισόδημα των αλιέων με πολιτικές όπως είναι ο αλιευτικός τουρισμός», επισήμανε.

Με τη σειρά τους, τα μέλη του ΔΣ του Ινστιτούτου δια του προέδρου τους Δρ. Λιάπη, διαβεβαίωσαν τον ΥφΑΑΤ για την άμεση υποβολή προτάσεων.

Καταλήγοντας, ο ΥφΑΑΤ ευχαρίστησε θερμά τα μέλη για την εξαιρετική διάθεση συνεργασίας και την άμεση ανταπόκρισή τους προς ένα εθνικό στόχο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία
Β. Μαρινάκης στον Economist: Οι Ελληνες εφοπλιστές παρέχουν ενεργειακή ασφάλεια στην κρίση
Ναυτιλία |

Β. Μαρινάκης στον Economist: Οι Ελληνες εφοπλιστές παρέχουν ενεργειακή ασφάλεια στην κρίση

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ιδρυτής και πρόεδρος της Capital Maritime & Trading μίλησε στο 26ο συνέδριο του Economist, μαζί με την Αγγελική Φράγκου, πρόεδρο και διευθύνουσα σύμβουλο της Navios Maritime Holdings και τον τέως υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο