Μουδιασμένη είναι η υποδοχή που επιφυλάσσει το ελληνικό χρηματιστήριο στην ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας σχετικά με τις ενέργειες μείωσης του κόστους δανεισμού των κυβερνήσεων. Ο γενικός δείκτης κινείται με κέρδη 1,40%, λίγο υψηλότερα από την άνοδο πριν από την ανακοίνωση, στις 834,32 μονάδες, με τον τζίρο όμως να είναι λίγο πάνω από τα 50 εκατ. ευρώ.

Το νέο εργαλείο της ΕΚΤ

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι σχεδιάζει να δημιουργήσει ένα νέο εργαλείο για την αντιμετώπιση του κινδύνου κατακερματισμού στη ζώνη του ευρώ. Επιπλέον, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να δώσει εντολή στις αρμόδιες επιτροπές του Ευρωσυστήματος μαζί με τις υπηρεσίες της ΕΚΤ να επιταχύνουν την ολοκλήρωση του σχεδιασμού ενός νέου μέσου κατά του κατακερματισμού προς εξέταση από το Διοικητικό Συμβούλιο.

Οι αγορές ανέμεναν τη ανακοίνωση ενός νέου μηχανισμού για την αντιμετώπιση του αυξανόμενου κόστους δανεισμού για τις πιο αδύναμες οικονομίες της ευρωζώνης και την αποτροπή μιας νέας κρίση χρέους, αλλά η έλλειψη σαφήνειας δεν επιτρέπει ενθουσιασμούς. Βέβαια, ήταν δύσκολο να υπάρξουν σήμερα αναλυτικές ανακοινώσεις, αλλά αυτό έδειξε ότι η ΕΚΤ είναι ακόμη ανέτοιμη μπροστά στην αναταραχή της αγοράς.

Σε επίπεδο τίτλων, ΟΤΕ και Σαράντης σημειώνουν ισχυρά κέρδη πάνω από 4%, με τις Coca Cola, Alpha Bank, Motor Oil, Jumbo, ΔΕΗ και Εθνική να ακολουθούν με σημαντική άνοδο. Μικρά κέρδη καταγράφουν οι Aegean, Λάμδα, ΟΛΠ, Πειραιώς, Μυτιληναίος, Βιοχάλκο, ΑΔΜΗΕ, ΟΠΑΠ, Ελληνικά Πετρέλαια, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι ΕΥΔΑΠ, Titan και Quest. Η Τέρνα Ενεργειακή είναι στο -1,35% και τη ΓΕΚ Τέρνα στο -2,09%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες