Να βελτιώσει τη θέση του, αλλά και τον απολογισμό του εξαμήνου προσπαθεί από σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο ακολουθεί το παράδειγμα της ανόδου των ευρωπαϊκών αγορών, χωρίς προς στιγμή να δοκιμάζει τις 850 μονάδες.

Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,94% στις 842,65 μονάδες, με τον τζίρο όμως να μην ξεπερνά τα 4 εκατ. ευρώ.

Η αγορά

Ο μεγάλος εχθρός της αγοράς φαίνεται ότι είναι οι συναλλαγές, οι οποίες παραμένουν καθηλωμένες σε πολύ χαμηλά επίπεδα και καθιστούν την προσπάθεια δοκιμασίας της αντίστασης των 852-860 μονάδων δύσκολη.

Την ίδια ώρα, όσο η αγορά είναι ανάμεσα στις 800 και τις 900 μονάδες, το πιο πιθανό είναι όσο να έχουμε χαμηλές πτήσεις στον τζίρο.

Οι χαμηλές συναλλαγές δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια προβλεπτικότητας, ωστόσο το πυκνό μακροοικονομικό καλεντάρι της τρέχουσας εβδομάδας, σε συνδυασμό με το υφιστάμενο κλίμα, θα προσδώσει έντονη μεταβλητότητα.

Βέβαια, δεν αποκλείεται στο κλείσιμο του εξαμήνου να δούμε καλύτερα επίπεδα, αλλά η χαμηλή εμπιστοσύνη θα δοκιμαστεί και σε πιθανά αγοραστικά σήματα που μπορεί να δοθούν τις ερχόμενες ημέρες.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων ξεχωρίζει ο τραπεζικός κλάδος, καθώς οι τέσσερις συστημικές σημειώνουν κέρδη άνω του 2%, με τις Aegean, ΟΤΕ, Βιοχάλκο, ΕΛΧΑ, Μυτιληναίος, Τέρνα Ενεργειακή και Quest, να σημειώνουν σημαντική άνοδο.

Ήπια πτωτικά οι Σαράντης, Ελληνικά Πετρέλαια και ΕΥΔΑΠ. Η ΔΕΗ χάνει 1,28%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες