
Σε ακύρωση περίπου 1.500 ακόμα πτήσεων σχεδιάζει να προβεί η British Airways τις επόμενες εβδομάδες καθώς εξακολουθεί να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα λόγω των ελλείψεων προσωπικού που πλήττουν τόσο την ίδια όσο και συνολικότερα ο ταξιδιωτικός κλάδος αυτό το καλοκαίρι.
Η αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα περικόψει περαιτέρω το καλοκαιρινό της πρόγραμμα πτήσεων καθώς ο τομέας των αερομεταφορών αντιμετωπίζει «την πιο δύσκολη περίοδο στην ιστορία του».
Διαβάστε επίσης: Και η British Airways στον «χορό» των απεργιών
Η BA παρουσίασε τον Μάιο σχέδιο περικοπής κατά 10% των πτήσεών της κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής της περιόδου, η οποία διαρκεί από τον Μάρτιο έως τον Οκτώβριο, έχοντας ως απώτερο στόχο να προσπαθήσει να ενισχύσει την αξιοπιστία της για τις παρεχόμενες υπηρεσίες της.
Διαβάστε επίσης: Ανάκαμψη του ταξιδιωτικού κλάδου βλέπει η ΙΑG
Τον Ιούλιο οι μαζικές ακυρώσεις
Ο αερομεταφορέας αποφάσισε τώρα να μειώσει κατά 1% pεραιτέρω τις πτήσεις της, ποσοστό που ισοδυναμεί με περίπου 1.500 πτήσεις, η πλειονότητα των οποίων θα ακυρωθεί αυτόν τον μήνα.
Η BA εξετάζει επίσης εάν θα περικόψει ακόμη περισσότερες πτήσεις αργότερα αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με πηγή που γνωρίζει τον σχεδιασμό της αεροπορικής εταιρείας, αφού η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσε θα αναστείλει το αυστηρό πλαίσιο κανόνων που αναγκάζουν τις αεροπορικές εταιρείες να χρησιμοποιούν ή αλλιώς να χάνουν τις προσοδοφόρες θέσεις slots.
Με την έγκαιρη αναστολή των πτήσεων, η διοίκηση της BA ελπίζει να αποφύγει την αναταραχή της τελευταίας στιγμής που έπληξε ορισμένες αεροπορικές εταιρείες στο Ηνωμένο Βασίλειο στις αρχές του περασμένου μήνα, με αποτέλεσμα σκηνές χάους στα αεροδρόμια καθώς πολλοί επιβάτες έμαθαν την τελευταία στιγμή για τις ακυρώσεις των πτήσεών τους, αφότου έφτασαν στο αεροδρόμιο.
Ωστόσο, η απόφαση για ακύρωση κι άλλων πτήσεων είναι ένα πλήγμα για την αεροπορική εταιρεία και τον διευθύνοντα σύμβουλο Sean Doyle, ο οποίος ήλπιζε ότι η αποφασιστική δράση που έλαβε η εταιρεία τον Μάιο θα της επέτρεπε να εκτελέσει πλήρως το χρονοδιάγραμμα.
10.000 απολύσεις
Η BA είναι υποστελεχωμένη μετά την απόλυση περίπου 10.000 υπαλλήλων κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αλλά αντιμετωπίζει και ευρύτερα προβλήματα πόρων, όπως άλλωστε και ολόκληρος ο κλάδος συμπεριλαμβανομένων των αεροδρομίων, των υπηρεσιών εδάφους και του προσωπικού ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας.
«Καθώς ολόκληρη η αεροπορική βιομηχανία συνεχίζει να αντιμετωπίζει την πιο δύσκολη περίοδο της ιστορίας της, δυστυχώς κατέστη απαραίτητο να γίνουν κάποιες περαιτέρω περικοπές. Είμαστε σε επαφή με τους πελάτες για να ζητήσουμε συγγνώμη και να προσφέρουμε μια νέα κράτηση ή την πλήρη επιστροφή χρημάτων», ανέφερε η αεροπορική εταιρεία σε σχετική ανακοίνωσή της.


Latest News

ΗΠΑ: Χαμηλό 45 ετών για την καταναλωτική εμπιστοσύνη – Πέφτει για τέταρτο συνεχόμενο μήνα
Οι καταναλωτές στις ΗΠΑ «βλέπουν» δυσοίωνες προοπτικές για την οικονομία, με τους ψηφοφόρους των Δημοκρατικών να είναι σχεδόν 3 φορές πιο απαισιόδοξοι από τους Ρεπουμπλικανούς

Λαγκάρντ (ΕΚΤ): Βλέπει τον πληθωρισμό της Ευρωζώνης να κυμαίνεται γύρω στο στόχο του 2%
Η πρόεδρος της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε πάντως ότι η υψηλή αβεβαιότητα καθιστά αδύνατο να δοθούν σαφή μηνύματα για τα επιτόκια

Οι ΗΠΑ κάνουν πόλεμο, η ΕΕ κάνει συμφωνίες - Ποιες προχωρούν και ποιες «κολλάνε»
Απέναντι στην επιθετική εμπορική πολιτική των ΗΠΑ, η ΕΕ αντιπαραθέτει τη σύναψη συμμαχιών σχεδόν με όλους όσους ο Τραμπ βρίσκεται σε πόλεμο

Μεγάλο deal ετοιμάζει η Toyota - Πρόταση εξαγοράς της Toyota Industries έναντι 42 δισ.
Η Toyota Industries, η οποία κατασκευάζει ανταλλακτικά για την αυτοκινητοβιομηχανία

Ο Τραμπ υποστηρίζει ότι μίλησε με τον Σι αλλά το Πεκίνο διαψεύδει - «Κλείσαμε 200 εμπορικές συμφωνίες»
Ο Τραμπ υποστηρίζει ότι μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα θα ανακοινωθούν πολλές εμπορικές συμφωνίες

Χόλτσμαν (ΕΚΤ): Αποπληθωριστικές εως τώρα οι πιέσεις των δασμών στην ΕΕ
Το «γεράκι» της ΕΚΤ, Ρόμπερτ Χόλτσμαν, δήλωσε ότι συμφωνεί με την Κριστίν Λαγκάρντ ως προς το ότι οι δασμοί ήταν αποπληθωριστικοί έως τώρα στην ΕΕ

Οι δασμοί στα εισαγόμενα φάρμακα θα αυξήσουν τις τιμές τους στις ΗΠΑ κατά 51 δισ. δολ. ετησίως
Οι ΗΠΑ εισήγαγαν το 2023 φαρμακευτικά προϊόντα συνολικής αξίας 203 δισεκατομμυρίων δολαρίων απο την Ευρώπη

Πρώην υπάλληλος της Adidas διεκδικεί 6,2 εκατ. μετά από καταγγελία για ρατσιστική διάκριση
Η πρώην εργαζόμενη ισχυρίζεται ότι το τμήμα ανθρώπινου δυναμικού της Adidas δεν ασχολήθηκε ουσιαστικά με την καταγγελία της

Δημοσκόπηση Bloomberg: Αυξάνονται οι πιθανότητες για ύφεση στις ΗΠΑ
Τι προβλέπει δημοσκόπηση του Bloomberg για την πορεία της οικονομίας των ΗΠΑ και την πολιτική που ακολουθεί ο αμερικανός πρόεδρος για τους δασμούς

ΔΝΤ για Υποσχάρια Αφρική: Αντοχή στην παγκόσμια αστάθεια με αύξηση εσόδων
Κατά το ΔΝΤ, 11 από τις 20 ταχύτερα αναπτυσσόμενες οικονομίες στον κόσμο θα βρίσκονται στην υποσαχάρια Αφρική