Η παραγωγή στα αμερικανικά εργοστάσια μειώθηκε τον Ιούνιο για δεύτερο μήνα, καθώς περιορίστηκε από τα υψηλότερα αποθέματα και τις ήπιες οικονομικές προοπτικές.

Η μεταποιητική παραγωγή υποχώρησε κατά κατά 0,5% Ιούνιο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ .  Η αναθέωρηση των στοιχείων του Μαϊου έδειξε επίσης υποχώρηση κατά 0,5%. Η συνολική βιομηχανική παραγωγή, η οποία περιλαμβάνει την παραγωγή ορυχείων και των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας, μειώθηκε κατά 0,2% τον περασμένο μήνα, η πρώτη μείωση φέτος.

Διαβάστε επίσης: Eurostat: Αυξήθηκε πέρα από τις προσδοκίες η βιομηχανική παραγωγή στην ευρωζώνη – Η επίδοση της Ελλάδας

Ένας δεύτερος μήνας υποτονικής βιομηχανικής παραγωγής υπογραμμίζει τον αντίκτυπο της συσσώρευσης αποθεμάτων, την ίδια στιγμή που ο υψηλότερος πληθωρισμός εγκυμονεί τον κίνδυνο να παγώσουν οι πωλήσεις  και οι δαπάνες των νοικοκυριών να στραφούν προς τις υπηρεσίες. Η επιβράδυνση της αύξησης των παραγγελιών ήταν εμφανής στις τελευταίες έρευνες για τη μεταποίηση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή