H κατακρήμνιση της τιμής του χαλκού στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων τους τελευταίους μήνες ήταν λογικό να επιβαρύνει έως ένα (μεγάλο) βαθμό και τη μετοχή της Aurubis (ΧETRA:NAFG), δεδομένου ότι συνιστά και τον μεγαλύτερο παραγωγό της Ευρώπης. Έτσι, διερράγη η μεσοπρόθεσμη ανοδικότητα με την απώλεια των 78 ευρώ, ενώ και η ένταση της πτώσης δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης.

Ωστόσο, η εταιρεία κατάφερε να ανακοινώσει θετικά αποτελέσματα τριμήνου, ώστε η μίνι ανοδική αντίδραση από το τελευταίο οχυρό αγοραστών στην περιοχή των 60 ευρώ να δικαιολογήθηκε εκ των υστέρων προεξοφλητικά, δίδοντας και ένα κομψό σημείο εξόδου, σε εβδομαδιαίο κλείσιμο. Το πρώτο και πιθανότερο επίπεδο στην άνοδο φαίνεται στα 80, όπου και θα επιβεβαιωθεί (ή όχι) η προαναφερθείσα πτωτική διάσπαση. Η κοντινή στήριξη είναι στα τρέχοντα 69,30 ευρώ.

Η εταιρεία εξέπληξε με το +24% στα κέρδη προ φόρων σε ετήσια βάση, παράλληλα με την επανάληψη των προβλέψεων για επίτευξη τριψήφιου ποσού 103 εκατ. ευρώ για το τρίτο τρίμηνο, ανώτερο από τα 83 του ιδίου του 2021, και συνολικά πάνω από 500 στη χρήση. Και κατά τον διευθύνοντα σύμβουλο, Roland Harings, η Aurubis είναι θωρακισμένη από την αβεβαιότητα στα αποθέματα φυσικού αερίου τους επόμενους μήνες, δίνοντας αυτοπεποίθηση για τη συνέχιση της θετικής εικόνας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News