Μία ημέρα νωρίτερα από τον αρχικό σχεδιασμό αναμένεται να ξεκινήσει τελικά το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου ανδρών 2022 στο Κατάρ, επιτρέποντας έτσι στην διοργανώτρια χώρα να  ανοίξει τους αγώνες, αντιμετωπίζοντας τον Ισημερινό.

Μετά από ομόφωνη απόφαση του Προεδρείου του Συμβουλίου της FIFA, το τουρνουά θα ξεκινήσει πλέον στις 20 Νοεμβρίου αντί για τις 21 Νοεμβρίου, ημερομηνία κατά την οποία είχαν προγραμματιστεί τρεις αγώνες, με το ματς Σενεγάλη εναντίον Ολλανδίας να έχει προγραμματιστεί προηγουμένως να ανοίξει τη διοργάνωση.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

«Το Παγκόσμιο Κύπελλο FIFA 2022 θα ξεκινήσει με μια ακόμη μεγαλύτερη γιορτή για τους ντόπιους και διεθνείς φιλάθλους, καθώς η διοργανώτρια χώρα Κατάρ θα παίξει τώρα με τον Ισημερινό την Κυριακή, 20 Νοεμβρίου στις 19:00», ανακοίνωσε η FIFA.

Διαβάστε επίσης – Παγκόσμιο Κύπελλο Κατάρ: Αυστηροί περιορισμοί στο αλκοόλ – Θα απαγορεύεται στα γήπεδα

Η μακροχρόνια παράδοση

Η απόφαση αυτή ουσιαστικά εξασφαλίζει «τη συνέχεια μιας μακρόχρονης παράδοσης» στην οποία στον πρώτο αγώνα ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου συμμετέχουν είτε οι γηπεδούχοι είτε οι υπερασπιστές του τίτλου.

Διαβάστε επίσης – ΟΗΕ: Το Μουντιάλ του Κατάρ «στέλνει μήνυμα ειρήνης»

Ως συνέπεια αυτής της κίνησης, ο αγώνας της Σενεγάλης με την Ολλανδία μετατέθηκε από το απόγευμα για το βράδυ της 21ης ​​Νοεμβρίου. Ωστόσο, η περίοδος κυκλοφορίας για τους παίκτες θα παραμείνει αμετάβλητη, ξεκινώντας στις 14 Νοεμβρίου. Η FIFA σημείωσε επίσης ότι «οι κάτοχοι εισιτηρίων θα ενημερωθούν δεόντως μέσω email ότι οι σχετικοί αγώνες έχουν επαναπρογραμματιστεί και τα εισιτήριά τους θα παραμείνουν σε ισχύ ανεξάρτητα από τη νέα ημερομηνία/ώρα».

Σε ανακοίνωσή της Ανώτατη Επιτροπή Παράδοσης & Κληρονομιάς του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ 2022 επιβεβαίωσε την υποστήριξη της διοργανώτριας χώρας για την απόφαση.

«Ο αντίκτυπος αυτής της απόφασης στους φιλάθλους αξιολογήθηκε από τη FIFA. Θα εργαστούμε μαζί για να εξασφαλίσουμε ένα ομαλό τουρνουά για τους οπαδούς που επηρεάζονται από την αλλαγή»,  ανέφερε και πρόσθεσε: «Καθώς απομένουν περίπου 100 μέρες το Κατάρ είναι έτοιμο. Ανυπομονούμε να καλωσορίσουμε τον κόσμο για μια ιστορική έκδοση του Παγκοσμίου Κυπέλλου FIFA». Το τουρνουά θα διεξαχθεί πλέον από τις 20 Νοεμβρίου έως τις 18 Δεκεμβρίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport
Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)
Business of Sport |

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League – Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι