Φθίνουν οι εγγραφές νέων επιχειρήσεων στην Ευρώπη, την ώρα που αυξάνονται οι πτωχεύσεις εταιρειών εν μέσω ενεργειακής κρίσης, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Eurostat.

Ειδικότερα, οι εγγραφές νέων επιχειρήσεων στην ΕΕ μειώθηκαν κατά 1,2% το δεύτερο τρίμηνο του 2022 σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο. Από την αρχή του έτους, οι νέες εγγραφές μειώθηκαν, με το πρώτο τρίμηνο να εμφανίζει πτώση της τάξης του 2,3% σε σύγκριση με το τέταρτο τρίμηνο του 2021.

Όσον αφορά την κήρυξη πτωχεύσεων, αυξήθηκαν και πάλι για τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο. Αξίζει να σημειωθεί πως η άνοδος ξεκίνησε το τρίτο τρίμηνο του 2021, μετά από αισθητή πτώση 11% το δεύτερο τρίμηνο του 2021 σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του 2021. Τα πιο πρόσφατα στοιχεία δείχνουν ότι το δεύτερο τρίμηνο του 2022, οι κηρύξεις πτώχευσης αυξήθηκαν κατά 2,2%. σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του 2022.

Ο αριθμός των εγγραφών επιχειρήσεων τα δύο πρώτα τρίμηνα του 2022 ήταν ακόμη υψηλότερος σε σύγκριση με την προ πανδημίας περίοδο το 2019.

Οι κλάδοι

Εξετάζοντας τα στοιχεία, η Eurostat διαπιστώνει πως μόνο ο κλάδος των Κατασκευών και της Επικοινωνίας κατέγραψαν μείωση στον αριθμό των πτωχεύσεων το δεύτερο τρίμηνο του 2022, σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο (-12% και -4%, αντίστοιχα). Από την άλλη πλευρά, άλλες δραστηριότητες παρουσίασαν αύξηση των πτωχεύσεων. Οι μεταφορές και η αποθήκευση (+16%) και η εκπαίδευση, η υγεία και οι κοινωνικές δραστηριότητες (+12%) ήταν οι δραστηριότητες με τις υψηλότερες αυξήσεις στον αριθμό των χρεοκοπιών κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2022 σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή