Η συνδυασμένη αφήγηση της εξαιρετικά αμυντικής πολιτικής της ΕΚΤ ως προς την αύξηση των επιτοκίων της, και της ιδιαίτερα επιθετικής αντίστοιχης προσέγγισης των Νεοζηλανδών, έχει επιβαρύνει τη μεταξύ τους ισοτιμία, με το νεοζηλανδικό δολάριο να ανατιμάται συνεχώς στο ταμπλό της αγοράς συναλλάγματος.

Έτσι, το ζεύγος βρίσκεται στα προ ημερών επιτευχθέντα χαμηλά τετραμήνου και προφανώς σε πτωτικό momentum, με τον επόμενο στόχο να φαίνεται στα 1,5820 και μακρινό επίπεδο τα 1,52 δολάρια ανά ευρώ.

Η εν λόγω τάση οριοθετείται από τα 1,6150 εν είδει αντίστασης όπου και θα ενεργοποιηθούν εκ νέου σήματα πώλησης, με την έξοδο σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα να είναι πάνω από 1,3620 σε κλείσιμο 4ώρου.

Στη χθεσινή σύσκεψη, οι αξιωματούχοι της Κεντρικής Τράπεζας της Νέας Ζηλανδίας αύξησαν άλλες 50 μ.β. το επιτόκιο αναφοράς, με εκείνο να γράφει πλέον 3% και σίγουρα χωρίς εκπλήξεις από πλευράς μακροοικονομικών, καθώς έχει ήδη τεθεί ένας στόχος για το 2022 της τάξης του 3,9%-4,1%.

Να σημειωθεί ότι οι οικονομίες της Ωκεανίας έχουν εμπειρία στα υψηλά επιτόκια καθώς ανέκαθεν είχαν ανάγκη την άφθονη χρηματοδότηση μέσω κρατικού χρέους, και η Νέα Ζηλανδία αντιμετωπίζει πληθωρισμό-ρεκόρ 30ετίας, με την εκείθεν αγορά εργασίας να βρίσκεται στα καλύτερά της και σε ιστορικά χαμηλά 3,3%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News