«Σήμερα, για 1η φορά από το 2010, η Ελλάδα αποκαθιστά συνθήκες οικονομικής ομαλότητας βγαίνοντας από την ενισχυμένη επιτήρηση. Αυτό είναι ένα σημαντικό επίτευγμα για την ελληνική κυβέρνηση και τους πολίτες».

Αυτό γράφει σε μήνυμά του στο Twitter, ο επικεφαλής του Eurogroup, με αφορμή την επίσημη έξοδο της χώρας μας από το καθεστώς Ενισχυμένης Εποπτείας, σήμερα Σάββατο 20 Αυγούστου.

Και προσθέτει: «Ειδικός φόρος τιμής στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Χρήστο Σταϊκούρα για τον βασικό τους ρόλο σε αυτή την επιτυχία»

Το Eurogroup

Υπενθυμίζεται ότι στο Eurogroup του περασμένου Ιουνίου, ο κ. Ντόναχιου είχε χαιρετήσει ιδιαιτέρως την επιστροφή της ελληνικής οικονομίας στην κανονικότητα με τη λήξη της διαδικασίας ενισχυμένης εποπτείας.

Διαβάστε επίσης – Ενισχυμένη Εποπτεία: Τι σημαίνει η έξοδος για την Ελλάδα

«Εντυπωσιακή ανθεκτικότητα»

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Λουξεμβούργο, ο Πρόεδρος του Eurogroup αναφέρθηκε στην εντυπωσιακή ανθεκτικότητα της ελληνικής οικονομίας, παρά τις προκλήσεις της πανδημίας, τις φωτιές και τον πόλεμο στην Ουκρανία. «Παρά τις πολλαπλές προκλήσεις βλέπουμε συνεχή δέσμευση στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και ξεκάθαρα σημάδια αυξανόμενης ανθεκτικότητας της ελληνικής οικονομίας», δήλωσε ο Πασκάλ Ντόναχιου. Πρόσθεσε, ότι έχουν εκπληρωθεί οι απαραίτητοι όροι για την εκταμίευση της 7ης δόσης, ύψους 748 εκατ. ευρώ προς την Ελλάδα, για την ελάφρυνση του χρέους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία
PODCAST ΒΑΒΕΛ – Γ. Θωμάτος (αντιπρ. Delphi Forum): Ένα συνέδριο δεν είναι μόνο αυτό που γίνεται πάνω στην σκηνή
Οικονομία |

PODCAST ΒΑΒΕΛ – Γ. Θωμάτος (αντιπρ. Delphi Forum): Ένα συνέδριο δεν είναι μόνο αυτό που γίνεται πάνω στην σκηνή

4 μέρες, 150 θεματικές – Οι σημαντικοί καλεσμένοι και ο Ζελένσκι – Ο νέος θεσμός των Μεγάλων Συζητήσεων για την Ελλάδα, η σημασία του φόρουμ, η διοργάνωση και οι δυσκολίες